Volonteri u Sarajevu proslavili svoj dan

F
FENA
3.12.2011. u 18:37
0
2
Volonteri u Sarajevu proslavili svoj dan
0
Volonteri u Sarajevu proslavili svoj dan
U Sarajevu je danas prigodnim cjelodnevnim programom obilježen Međunarodni dan volontera.
Volonteri su krenuli od Vijećnice i prošetali glavnim ulicama grada, uz pratnju Sarajevo Drum Orchestra, do Trga djece Sarajeva gdje su napravili milenijumsku fotografiju. Nakon toga uputili su se u Dom mladih gde su proslavili svoj dan.

Cilj organizatora je da široj javnosti predstave i promoviraju principe volonterizma, te da iskažu zahvalnost svim volonterima koji se aktivno uključuju u svakodnevne aktivnosti i time čine bh. društvo boljim mjestom za život.

Dvanaest lokalnih organizacija civilnog društva, koje se bave mladima na području Kantona Sarajevo i Grada Istočno Sarajevo, uz podršku Programa volontera UN u BiH zajedno s volonterima iz BiH i šest zemalja Evrope i svijeta, proslavljaju praznik koji se širom svijeta obilježava 5. decembra.

Generalna skupština UN je 5. decembar proglasila Međunarodnim danom volontera kao podsjećanje na dan kada je 1970. stvoren Program UN-a.

Evropska komisija je 2011. proglasila godinom volonterizma s ciljem povećanja ovakve vrste rada i jačanja svijesti o njegovoj vrijednosti.


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: