{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić: U Istanbulu ćemo govoriti o izgradnji koridora 5-C

F
11.4.2012. u 11:08
1
4
Nikšić: U Istanbulu ćemo govoriti o izgradnji koridora 5-C
1
Nikšić: U Istanbulu ćemo govoriti o izgradnji koridora 5-C
Nermin Nikšić
Na poziv Fondacije ''Marmara'', s kojom Federalna vlada odranije sarađuje, premijer Nermin Nikšić i nekoliko visokih državnih dužnosnika Bosne i Hercegovine otputovali su u Istanbul na Evroazijski ekonomski samit.
U razgovoru za Novinsku agenciju Anadolija, premijer Nikšić je izjavio da je ovo njegova prva zvanična posjeta nekoj zemlji u dosadašnjem jednogodišnjem mandatu.

"U proteklih godinu dana uspjeli smo otvoriti put stranim investicijama, intenziviranju izgradnje putne infrastrukture, a završen je i energetski master plan. U ovom trenutku imamo nešto ponuditi na samitu", kazao je Nikšić.

Komentirajući mogućnost saradnje s konzorcijem ''Enka-Bechtel'', Nikšić je naglasio da je Vlada donijela zakon o eksproprijaciji, a da je u parlamentarnoj proceduri Zakon o izgradnji koridora 5-C, kao i prostorni plan. Kao jednog od ozbiljnih interesanata naveo je upravo ovaj konzorcij.

"Nadam se da ćemo u postupku davanja koncesije imati više ponuđača. Ne bih imao ništa protiv da to bude konzorcij ''Enka-Bechtel'', s obzirom na to da su njihove dosadašnje reference izuzetne", rekao je Nikšić.

Premijer je dodao i to da će na samitu prezentovati napredak u gradnji koridora 5-C kroz Bosnu i Hercegovinu i da će pozvati sve one koji su zainteresovani da se uključe u daljnju realizaciju ovog projekta.

Nikšić je u odgovoru na novinarsko pitanje o stanju u preduzeću "Krivaja" kazao da su 1.054 radnika prije deset dana dobili plaću. On je dodao i to da već postoji ponuda jedne francuske kompanije za ulaganje u "Krivaju" od 15 miliona eura, ali da on još nije u potpunosti upoznat o ponudi Turske da uloži sredstva u ovu kompaniju.

"Mi smo zainteresirani za svaku ozbiljnu ponudu ulaganja u "Krivaju". Nije slučajno da je moja prva zvanična posjeta baš Turskoj. Razlog je vrlo jednostavan. Turska privreda i ekonomija su u posljednje vrijeme doživjeli veliki procvat. Oni zaista mogu biti kredibilan investitor za ulaganje u svaku zemlju", dodao je Nikšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: