BiH
51

Nikšić: Svakog 25. novembra podjednako smo neiskreni

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić kazao je kako u BiH postoji stanje izvještačenog blagostanja, te da je ironično kako u trenutku prijema u Predsjedništvu BiH u povodu Dana državnosti BiH, zastupnici u Parlamentu BiH raspravljaju o imenovanju odlikovanog četnički vojvode Nikole Poplašena u Agenciji za visoko obrazovanje BiH.

Nikšić je rekao da smo svakog 25. novembra podjednako neiskreni i da svaki put izražavamo nadu da će se budući praznici obilježavati na području cijele Bosne i Hercegovine.

"Ove godine možda je ta neiskrenost još veća kada vidimo aktualnu domaću koaliciju i šta nam se planira u Izbornom zakonu i kako se planira podjela zemlje", kazao je Nikšić.

On je istakao da je ironično da sedamdeset godina nakon što je poražena ta ideologija, da se u trenutku prijema u Predsjedništvu BiH u povodu Dana državnosti BiH, u Parlamentarnoj skupštini BiH raspravlja o tome hoće li četnički vojvoda Nikola Poplašen biti u Agenciji za visoko obrazovanje BiH.

"To je prilično teška situacija za BiH i za sve one koji ovu državu doživljavaju svojom domovinom. Mislim da je to poziv za sve patriote koji nevezano za političku pripadnost žele da govore i žive u jedinstvenoj BiH", kazao je Nikšić.

Nikšić je kazao da kada govori o teškoj političkoj i ekonomskoj situaciji da govori i o izvještačenom blagostanju.

"Građani najbolje znaju kako se osjećaju. Ne možemo govoriti o toj svijetloj perspektivi koja nam se servira iz dana u dan", smatra Nikšić.