BiH
7

Nikšić: Putem civilne zaštite osiguravamo pomoć građanima

FENA
Nermin Nikšić (Foto: Klix.ba)
Nermin Nikšić (Foto: Klix.ba)
Pojedini dijelovi Federacije BiH sinoć su ponovo pretrpjeli velike štete usljed nevremena. Ovaj put najviše problema izazvao je grad, koji je oštetio veliki broj krovova naročito na području Tuzlanskog kantona.

Tim povodom federalni premijer Nermin Nikšić izjavio je kako je u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima lokalnih vlasti i civilne zaštite.

"U ovom trenutku putem Civilne zaštite FBiH, osiguravamo određene količine folija za krovove koja će biti podijeljena građanima kako bi spriječili nastanak još većih šteta. U narednim danima u saradnji sa općinskim i kantonalnim institucijama te posredstvom federalnih ministarstava pokušat ćemo u što kraćem roku izvršiti nabavku određenih količina crijepa kako bi pomogli u obnovi kuća koje su stradale u ovom posljednjem nevremenu", istaknuo je premijer Nikšić u izjavi Agenciji Fena.

Također je dodao da će sutra biti održana i sjednica Savjeta Fonda za pomoć područjima stradalim u prirodnoj nesreći u kojem učestvuju i predstavnici kantona i općina, na kojoj će se sigurno razgovarati oko osiguravanja pomoći za saniranje i ovih šteta.