{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić pozdravlja podršku ponuđenoj izjavi o oduzimanju opljačkane imovine

F
6.3.2008. u 23:17
0
0
Nikšić pozdravlja podršku ponuđenoj izjavi o oduzimanju opljačkane imovine
0
Nikšić pozdravlja podršku ponuđenoj izjavi o oduzimanju opljačkane imovine
Generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) Nermin Nikšić pozdravio je podršku ponuđenoj izjavi o oduzimanju opljačkane imovine koju je potpisao dr. Haris Silajdžić, predsjednik Stranke za BiH.
"SDP BiH pozdravlja podršku ponuđenoj izjavi o oduzimanju opljačkane imovine koju svojim potpisom daje bilo koji od ponuđenih potpisnika, pa tako i Haris Silajdžić", navodi se u Nikšićevoj izjavi upućenoj tim povodom.

Ova stranka izražava nadu da će to učiniti i ostali s inicijalnog spiska.

Kako se dalje navodi, SDP-e posebno važnim smatra osiguranje parlamentarne većine kako bi se moglo što prije pristupiti usvajanju zakona o oduzimanju kriminalom stečene imovine, te definitivno započeti obračun sa rastućim kriminalom i korupcijom u našoj zemlji, navodi se u izjavi, uz podsjećanje kako je i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić najavio svoju podršku i potpisivanje spomenute izjave.

SDP-e cijeni kako su se stekli uvjeti za usvajanje spomenutog zakona, zbog čega će ga ovih dana i zvanično dostaviti u parlamentarnu proceduru.

"Iskreno se nadamo da se sada neće povući poslanici SNSD-a koji su, istina dok su bili opozicija, davali podršku njegovom donošenju", navodi Nikšić.

SDP-e ne želi polemizirati sa izjavama kako se radi o predizbornoj kampanji i špekulacijama kako smo ponudili izjavu nadajući se da je drugi neće prihvatiti.

Podrška donošenju zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine najbolje će pokazati ko zaista politizira i kalkulira, odnosno ko ima ili nema razloga za strah od njegove primjene. Svi građani su jednaki pred zakonom i nema nikakvog razloga za bilo kakvim špekulacijama kako neko želi na ovaj način politički profitirati. Usvajanjem zakona pod njegov udar dolaze kriminalci, a profitira jedino država BiH, smatra Nikšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: