|

Nikšić: Plaće pojedinih zvaničnika su bezobrazno visoke

Nikšić: Plaće pojedinih zvaničnika su bezobrazno visoke
15
S
SRNA
26.12.2013. u 17:24
194
komentara
15

dijeljenja
Nikšić: Plaće pojedinih zvaničnika su bezobrazno visoke Nermin Nikšić (Foto: Klix.ba)
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je danas da su plaće pojedinih zvaničnika "bezobrazno visoke s obzirom na uslove života".
Komentarišući podatke Poreske uprave FBiH koji su pokazali enormno visoke plaće pojedinih funkcionera za mart, april i maj ove godine, dok su neka primanja veća i od 40.000 KM, Nikšić je upitao koji su to rezultati poslovanja koji mogu opravdati tako visoke plate posebno ako se uzmu u obzir pokazatelji da su neke od tih firmi stalni gubitaši, te da se stalno traži način kako da ti gubici budu smanjeni.

On je podsjetio da među ovim visokim plaćama nema plaća zvaničnika velikih preduzeća kao što je "Elektroprivreda" niti "Autoceste", što znači da se oni drže zakonskih odredbi, a naveo je i činjenicu da plaće premijera FBiH nema vjerovatno ni među 1.000 najvećih plaća.

Nikšić je upitao šta se može povodom toga preduzeti, osim što se može uputiti moralna osuda.

On je u izjavi novinarima najavio da će Vlada razmotriti ovu informaciju i opredijeliti se ima li prostora da se djeluje "bar na savjest ljudi, ukoliko ne bude mogućnosti da se učini nešto u skladu sa zakonom".

Nikšić je podsjetio da je zakonom propisano da u javnim preduzećima u kojima Vlada FBiH ima većinski udio plaća predsjednika uprave ne može preći pet prosječnih primanja u Federaciji.
Prijavi grešku


Komentari (194)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...