{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić: Ove godine nema povećanja penzija u FBiH

S
19.9.2013. u 15:27
0
51
Nikšić: Ove godine nema povećanja penzija u FBiH
0
Nikšić: Ove godine nema povećanja penzija u FBiH
Nermin NIkšić (Foto: Klix.ba)
Premijer Federacije BiH (FBiH) Nermin Nikšić informisao je predstavnike federalnog Saveza udruženja penzionera da u ovom trenutku povećanje penzija nije moguće, ali da bi mogućnosti za to mogle biti stvorene početkom sljedeće godine.
Nikšić je danas u Sarajevu, u prisustvu direktora Federalnog zavoda PIO/MIO Zijada Krnjića, razgovarao sa delegacijom Saveza udruženja penzionera FBiH o položaju penzionera, mogućnostima za eventualno povećanje penzija, te najavljenim penzionerskim protestima 24. septembra.

U saopštenju iz Vlade FBiH navodi se da su penzioneri informisali Nikšića da se oko 300.000 pripadnika ove populacije nalazi u veoma teškom materijalnom položaju, te ponovili zahtjev za povećanje penzija i usvajanje strategije reforme penzionog sistema.

Nikšić je upoznao predstavnike penzionera sa stanjem u kojem se nalazi Fond PIO/MIO i naglasio da je osnovni cilj njegova stabilizacija kako bi se uz planirane i već preduzete mjere stvorili uslovi za eventualno povećanje penzija.

Predstavnici Saveza udruženja penzionera FBiH složili su se da je Vlada na pravom putu u iznalaženju načina za poboljšanje njihovog statusa, te za sutra najavili novi sastanak u Vladi FBiH, kako bi, nakon konsultacija sa svojim članstvom, donijeli odluku hoće li biti održani protesti najavljeni za 24. septembar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: