{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić: Oni nude obnovu ratnih ideologija i podjela, a mi obnovu škola i saobraćajnica

22.9.2018. u 08:54
411
259
Nikšić: Oni nude obnovu ratnih ideologija i podjela, a mi obnovu škola i saobraćajnica
411
Nikšić: Oni nude obnovu ratnih ideologija i podjela, a mi obnovu škola i saobraćajnica
Foto: SDP
Sa skupova SDP BiH održanih u Donjem Vakufu i Gornjem Vakufu-Uskoplju, poručeno je da građani Bosne i Hercegovine zaslužuju stabilan državni sistem koji se bavi rješavanjem njihovih stvarnih problema, umjesto da ih produbljuje, saopćeno je iz SDP-a.
"Naša država i njeni ljudi nemaju vremena za dalje bavljenje nazadnim politikama podjela. Trebaju nam napredne politike i projekti zapošljavanja koji će zaustaviti egzodus mladih. Razvojem ekonomije jedino dugoročno štitimo našu djecu, a ne vjerom u samoproglašene zaštitnike naroda koji ne nude nikakvu ekonomsku viziju i koncept razvoja naše domovine“, rekao je Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Foto: SDP
Foto: SDP


Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, naglasio je da je "presudni vitalni interes svih građana i naroda Bosne i Hercegovine da trenutnu vlast maknemo sa pozicija.

"Oni ljudima ne nude ništa osim koncepta 'nas' protiv 'njih'. Mi ljudima nudimo koncept jedne zemlje za sve nas. Oni nude obnovu ratnih ideologija i podjela. Mi nudimo obnovu škola, saobraćajnica i životnog standarda građana. To je zapravo jedina istinska razdjelnica između ʹnasʹ i ʹnjihʹ", rekao je on.

Na skupovima su se obratili i Zukan Helez, nosilac liste SDP BiH za Parlamentarnu skupštinu BiH, Nijaz Helez, nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH iz SBK, Sifet Mrkonja, nosilac liste za Skupštinu Srednjobosanskog kantona, a ispred domaćina su se obratili kandidati Admir Poturović, Amna Karamustafić i Admir Čolak, te Senad Selimović i Edin Gekić, predsjednici Općinskih odbora SDP BiH Donji Vakuf i Gornji Vakuf-Uskoplje.

Govornici su bili jedinstveni u pozivu građanima da glasaju za liste SDP-a BiH na kojim se nalaze najkvalitetniji kadrovi koji će u djelo provesti SDP-ov program, Plan 10, te za Denisa Bećirovića kao najdosljednijeg i najsposobnijeg kandidata za člana Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: