Nikšić obećao nastavak podrške preduzeću Konjuh

Klix.ba
29.1.2013. u 16:28
0
10
Nikšić obećao nastavak podrške preduzeću Konjuh
0
Nikšić obećao nastavak podrške preduzeću Konjuh Foto: Klix.ba
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić razgovarao je danas u Sarajevu sa predstavnicima Sindikata "Konjuh" d.d. Živinice, koji su mu prezentirali prijedlog rješenja poslovne krize u ovom preduzeću, kojeg je predložio Nadzorni odbor.
Nikšić je još jednom je podcrtao nastojanja Federalne vlade da se bori za očuvanje svakog radnog mjesta. U tom kontekstu premijer je najavio nastavak podrške Vlade FBiH konsolidaciji "Konjuh".

Dogovoreno je da Uprava i Nadzorni odbor "Konjuha" u što kraćem roku pripreme svu neophodnu dokumentaciju i upute zahtjev za odobravanje kredita prema Razvojnoj banci Federacije BiH.

Podsjetimo, 250 radnika koji su u Sarajevo jučer krenuli pješice iz Živinica, prenoćili u Kladnju, a potom su autobusima prevezeni u Sarajevo. Najprije su otišli pred zgradu OHR-a, a nakon sastanka u Uredu visokog predstavnika u BiH, na kojem su prezentirali probleme zbog kojih su došli u Sarajevo i plan izlaska fabrike iz teške situacije, zaputili su se ka zgradi Vlade Federacije BiH tražeći sastanak s premijerom Niklšićem.

Radnici "Konjuha" traže kredit od šest miliona konvertibilnih maraka kako bi u fabrici bilo uposleno svih 450 radnika do kraja osmog mjeseca, grejs period od godinu dana, te period otplate pet godina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: