{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić: Ne bi trebao biti ugrožen aranžman s MMF-om

F
30.4.2013. u 20:53
0
17
Nikšić: Ne bi trebao biti ugrožen aranžman s MMF-om
0
Nikšić: Ne bi trebao biti ugrožen aranžman s MMF-om
Nermin Nikšić (Foto: Klix.ba)
Zakoni koji su došli na potpis kod predsjednika Federacije BiH su na čekanju jer bez Budimirovog potpisa ne mogu biti objavljeni u Službenom glasniku, javio je BHT.
Jedan od njih je i Zakon o povoljnijem penzionisanju branitelja, čime je ugrožena njegova primjena, a prema tvrdnjama nekih pravnih eksperata i tranša kredita od MMF-a.

"Nadam se da nije ugrožena tranša kredita MMF-a, iako je ovo što imamo, kad je u pitanju ponašanje predsjednika Federacije BiH, još jedno u zbiru sabranih djela samozvanog zaštitnika ustavnog i pravnog poretka u Federaciji BiH, koji je mislio da je iznad zakona i iznad kompletnog poretka i da je on taj koji će odlučivati o tome jesu li zakoni koje Parlament usvoji za objavljivanje ili ne", kazao je federalni premijer Nermin Nikšić u telefonskoj izjavi za Dnevnik BHT-a.

Nikšić je dodao da se iskreno nada da će MMF imati razumijevanja da je okončana procedura, te da je ovo posljednji pokušaj predsjednika Federacije BiH da derogira institucije Federacije BiH.

"Mislim da nije ugrožena isplata penzija, a ne bi trebao da bude ugrožen ni aranžman s MMF-om i da ćemo dobiti narednu tranšu, ali ova situacija pokazuje ustvari koliko je neuređen sistem u Federaciji BiH i koliko su pojedinci umislili da mogu biti iznad zakona i sistema", kazao je Nikšić.

Kako je poznato, Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru, koji je uhapšen pod optužbom za korupciju i zloupotrebu položaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: