Bez konkretnih pomaka
116

Nikšić nakon sastanka vladajuće koalicije: Nije vrijeme ni za kakvu euforiju

M. G.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić obratio se danas medijima nakon sastanka koalicije na državnom nivou, na kojem je učestvovao i Dodik, no on se medijima nije obratio nego je užurbano napustio zgradu Institucija BiH odmah nakon sastanka.

Nikšić je u svom obraćanju rekao da su na posljednjem sastanku zaklučili da su provedeni skoro svi zaključci s prethodnih sastanaka.

"Na taj način su stvorene pretpostavke da bi nam se mogli otvoriti pristupi određenim fondovima i da stvorimo preduslove za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom", kazao je Nikšić.

Nikšić je dodao da je sastanak protekao u redu i bez ikakvih tenzija, s obzirom da su, kako je ponovio Nikšić, stvari oko kojih se ne slažu "ostavljali po strani".

"Dosta je bilo stvari na koje različito gledamo, ali smatramo svojom prednošću da uprkos tome na kraju dođemo do određenih rješenja. Nije vrijeme ni za kakvu euforiju, ali je korak ka uspostavljanju funkcionalne vlasti jer naše je opredjeljenje da je budućnost BiH u EU i da će to donijeti efekata svim građana BiH", naglasio je Nikšić.

Nekih konkretnih pomaka, dodao je premijer Federacije BiH, danas nije bilo.

"Imali smo nekoliko stvari na stolu koje se nadam da ćemo uskoro riješiti. Period koji je pred nama predstavlja ohrabrenje svim učesnicima da je dobro da sjedimo da razgovaramo", ističe Nikšić.

Dodao je da su pričali i o Izbornom zakonu, visokom predstavniku, kao i o brojnim drugim temama u BiH.

Facebook