BiH
8

Nikšić najavio nastavak pomoći inicijativi Glasaću za Srebrenicu

Klix.ba
Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, posjetio je danas Građansku inicijativu Glasaću za Srebrenicu. Prilikom posjete, premijer je zajedno sa v.d. načelnika Opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem i koordinatorom kampanje Emirom Suljagićem položio vijenac srebreničkim žrtvama u Memorijalnom centru Potočari.

Prilikom posjete Inicijativi, aktivisti su se zahvalili premijeru, u svoje i u ime građana Srebrenice, na kontinuiranoj podršci Vlade F BiH kampanjii Glasaću za Srebrenicu. Koordinator kampanje Emir Suljagić je istakao važnost odluka Premijera i Vlade FBiH, kojima je garantovano ostvarivanje svih prava povratnika u RS na području Federacije BiH, u procesu registracije prebivališta Srebreničana, ali i povratnika u ostale opštine u manjem BiH entitetu.

Premijer Nikšić se obavezao na nastavak pomoći Vlade F BiH u punom kapacitetu kampanji Glasaću za Srebrenicu u narednom periodu te pozvao sve građane BiH, koji su rođeni u Srebrenici, rat i genocid preživjeli u Srebrenici, da se registruju i na predstojećim lokalnim izborima glasaju u Srebrenici. Premijer je prilikom posjete izrazio zadovoljstvo entuzijazmom mladih Srebreničana koji pomažu u procesu preregistracije prebivališta građana.