{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić na putu za poplavljeni Maglaj: Prioritet spašavanje ljudskih života!

A
15.5.2014. u 12:49
7
29
Nikšić na putu za poplavljeni Maglaj: Prioritet spašavanje ljudskih života!
7
Nikšić na putu za poplavljeni Maglaj: Prioritet spašavanje ljudskih života!
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić po okončanju današnje sjednice Vlade FBiH krenuo je u obilazak poplavama pogođenim i najugroženijim područjima Zenice i Maglaja kako bi se lično uvjerio o onome što se dešava na terenu. 
"Veoma je važno da za sada nema ljudskih žrtava, a Vlada Federacije BiH će nakon što se situacija sanira odlučiti o daljim potezima i o tome na koji način će rješavati pitanje nastale štete", kazao je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) federalni premijer Nikšić.

On je kazao kako je sjednici Vlade jutros prisustvovao ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić i zamjenik ministra sigurnosti BiH Mladen Ćavar koji vrši funkciju ministra. 

Prema Nikšićevim riječima, Vlada FBiH je naredila da se sva sredstva Civilne zaštite stave u funkciju kako bi se pomoglo stanovništvu u ugroženim područjima. 

"Imamo informaciju da je posebno teško u Maglaju i da se tamo ne može prići. Ja idem na teren sa namjerom da dođem do Maglaja, a da li ću uspjeti, ovisi oosituaciji na terenu. U svakom slučaju, članovi Vlade FBiH bit će na svim kritičnim mjestima širom Federacije", naglasio je Nikšić.

Potvrdio je kako će Civilna zaštita u narednom periodu mobilizirati dodatna sredstva ukoliko bude potrebe te kako plan koordinacije podrazumijeva da se na što efikasniji način u ovom trenutku izbjegnu moguće ljudske žrtve. 

"S tim u vezi, evakuacija stanovništva iz ugroženih područja je prioritet", izjavio je Nikšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: