{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić na putu za poplavljeni Maglaj: Prioritet spašavanje ljudskih života!

A
15.5.2014. u 12:49
7
29
Nikšić na putu za poplavljeni Maglaj: Prioritet spašavanje ljudskih života!
7
Nikšić na putu za poplavljeni Maglaj: Prioritet spašavanje ljudskih života!
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić po okončanju današnje sjednice Vlade FBiH krenuo je u obilazak poplavama pogođenim i najugroženijim područjima Zenice i Maglaja kako bi se lično uvjerio o onome što se dešava na terenu. 
"Veoma je važno da za sada nema ljudskih žrtava, a Vlada Federacije BiH će nakon što se situacija sanira odlučiti o daljim potezima i o tome na koji način će rješavati pitanje nastale štete", kazao je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) federalni premijer Nikšić.

On je kazao kako je sjednici Vlade jutros prisustvovao ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić i zamjenik ministra sigurnosti BiH Mladen Ćavar koji vrši funkciju ministra. 

Prema Nikšićevim riječima, Vlada FBiH je naredila da se sva sredstva Civilne zaštite stave u funkciju kako bi se pomoglo stanovništvu u ugroženim područjima. 

"Imamo informaciju da je posebno teško u Maglaju i da se tamo ne može prići. Ja idem na teren sa namjerom da dođem do Maglaja, a da li ću uspjeti, ovisi oosituaciji na terenu. U svakom slučaju, članovi Vlade FBiH bit će na svim kritičnim mjestima širom Federacije", naglasio je Nikšić.

Potvrdio je kako će Civilna zaštita u narednom periodu mobilizirati dodatna sredstva ukoliko bude potrebe te kako plan koordinacije podrazumijeva da se na što efikasniji način u ovom trenutku izbjegnu moguće ljudske žrtve. 

"S tim u vezi, evakuacija stanovništva iz ugroženih područja je prioritet", izjavio je Nikšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: