BiH
5

Nikšić: Komšić se trebao boriti za svoje stavove

FENA
Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba)
Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba)
Federalni premijer Nermin Nikšić izrazio je danas žaljenje zbog odluke člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da podnese zahtjev za iščlanjenje iz Socijaldemokratske partije BiH, ali je naglasio da je potrebno više energije usmjeriti na stvaranje novih radnih mjesta i boljih uvjeta za život građana.

"Željko Komšić je moj drug. Žao mi je što se odlučio na ovakav potez. Smatram da se trebao boriti za svoje stavove, kako u stranci tako i u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine", kazao je premijer Nikšić za Fenu.

Naveo je da smo u BiH uvijek suočeni s izborom između idealnog i mogućeg.

Rješenje koje, po njegovom mišljenju, otvara vrata Evropske unije u ovom trenutku je bolje od statusa quo koji garantira postojeće rješenje.

"Nažalost, nemam dileme da provedba presude 'Sejdić-Finci' na kakav god način da se provede, građanima neće donijeti nova radna mjesta, veće plaće, bolje školstvo i zdravstvo. Zato cijenim da smo svi, puno više energije i vremena trebali, i još trebamo, posvetiti ovim pitanjima, kaže Nikšić.

Kao premijer, naglašava da ima obavezu da se bavi rješavanjem ovih problema, ali se nada da će ta pitanja što prije dobiti primat u svim političkim strankama i među svim političkim liderima.

"Bez novih radnih mjesta i stvaranja boljih uvjeta za život naših građana sva politika gubi smisao", istakao je u izjavi za Fenu federalni premijer Nermin Nikšić.