Poruka s protesta
1.3k

Nikšić: Iza kriminala stoje kriminalci, a ne Bošnjaci, Hrvati i Srbi

A. D.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić danas je bio jedan od učesnika protestne šetnje u Sarajevu koju je organizirala Platforma za progres.
U izjavi za Klix.ba prokomentirao je hapšenje federalnog premijera Fadila Novalića u aferi "Respiratori" te reakcije iz SDA.

"Javnost se danima bavi ovom aferom i svi smo očekivali da institucije reaguju. Očekujemo od instiucija da stručno i nepristrasno obave svoj posa bez pritisaka. I svako onaj koji je odgovoran treba da bude izveden pred lice pravde. Ali vidimo i nervozne reakcije iz SDA, pogotovo od Bakira Izetbegovića i Šefika Džaferovića. Nemoguće je da član Predsjedništva BiH kaže da niko nije kriv i da traži od Tužilaštva da ga demantuje", kazao je Nikšić.

Govoreći o reakciji Izetbegovića, Nikšić kaže da je okrenuo priču na proganjanje Bošnjaka.

"Valjda moramo poručivati da kriminal čine kriminalci, a ne Bošnjaci, Hrvati i Srbi. Nikada nećemo pristati da izjednačavamo cijelog narode s nečim. To je nedopustivo. Ljudi se pozivaju da rade kriminal, a ako ih uhvate reći ćemo da se proganjaju narodi. Mi očekujemo da se ovo pravosuđe ovo uradi bez ikakvog prejudiciranja", kazao je predsjednik SDP-a.