Nikšić: Istražiti detalje nesreće u kojoj je učestvovavlo vozilo FUP-a

F
FENA
30.1.2013. u 13:00
0
32
Nikšić: Istražiti detalje nesreće u kojoj je učestvovavlo vozilo FUP-a
0
Nikšić: Istražiti detalje nesreće u kojoj je učestvovavlo vozilo FUP-a Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Federalni premijer Nermin Nikšić izjavio je danas Feni da očekuje da istražni organi maksimalno profesionalno i efikasno urade svoj dio posla u slučaju saobraćajne nezgode u kojoj je učestovalo vozilo Federalnog ministarstva unutarnjih poslova i želi ih dodatno ohrabriti u njihovom poslu.
Naime, u ponedjeljak se u Sarajevu dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo i vozilo Federalnog MUP-a, a mediji spekuliraju o tome da li je ili ne vozilom upravljao federalni ministar unutarnjih poslova Predrag Kurteš.

"Kako stvari sada stoje još se sa sigurnošću ne zna puna istina u vezi s ovim incidentom. Bez obzira na to o kome se radi, svako mora snositi posljedice za svoje postupke. Ukoliko se kao tačna ispostavi informacija da je ministar Predrag Kurteš vozio automobil koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći, te da je napustio mjesto nesreće nakon toga, onda nemam dileme da on zbog toga mora snositi posljedice i da u tom slučaju više ne može obavljati funkciju ministra i ja ću kao premijer poduzeti mjere koje će to osigurati", poručio je premijer Nikšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: