Sakrio se u haustor
766

Potvrđeno: Ministar Kurteš imao udes na Marindvoru

Piše: N. J.
Sa mjesta nesreće na Marindvoru (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sa mjesta nesreće na Marindvoru (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sarajevska policija je utvrdila kako je federalni ministar unutrašnjih poslova Predrag Kurteš ipak upravljao službenim automobilom Golf V, u koji je 28. januara na Marindvoru udarila vozačica automobila Polo Amina Hadžić.

Amina Hadžić je u ovom udesu zadobila lakše povrede, a ministar Kurteš je napustio mjesto događaja te je tvrdio da on nije upravljao Golfom. No, nakon provedene istrage utvrđeno je kako je Kurteš ipak učestvovao u ovoj saobraćajnoj nesreći te je protiv njega, ali i Amine Hadžić, podnesena prekršajna prijava Općinskom sudu u Sarajevu.

Hadžić je prijavljena jer nije prilagodila brzinu uslovima na cesti, a Kurteš zbog napuštanja mjesta nesreće. Spominje se kako je policija pregledala snimke sa kamera iz centra grada, a navodi se i da se Kurteš nakon nesreće sakrio u obližnji haustor.

Nakon nesreće se spekulisalo da je službenim autom upravljao službenik MUP-a Adnan Zubović, a ne Kurteš, no to je negirao Fuad Hadžić, koji je sa kćerkom Aminom bio u automobilu Polo. On je tvrdio da se u Golfu nalazio ministar Kurteš, što je u konačnici i potvrđeno policijskom istragom.

Federalni premijer Nermin Nikšić je nakon nesreće izjavio da bi Kurteš trebao snositi posljedice ukoliko se utvrdi da je vozio automobil koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći, te da je napustio mjesto nesreće nakon toga. "Ako to bude tačno, onda nemam dileme da on zbog toga mora snositi posljedice i da u tom slučaju više ne može obavljati funkciju ministra i ja ću, kao premijer, preduzeti mjere koje će to osigurati", poručio je premijer Nikšić.