Reakcija iz stranke
519

Nikšić: Delićeva pobjeda u Lukavcu početak je pobjede SDP-a na izborima u oktobru

Klix.ba
Nermin Nikšić (Foto: K. S./Klix.ba)
Nermin Nikšić (Foto: K. S./Klix.ba)
Nakon prvih informacija da Edin Delić ostaje načelnik Lukavca oglasio se predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić zahvalivši građanima koji su na današnjem referendumu Deliću pružili ogromnu podršku.

"Njemu čestitam na novoj pobjedi kojom potvrđuje da je jedan od najuspješnijih načelnika u BiH. Da je načelnik kojem njegovi građani vjeruju i daju mu punu podršku da nastavi svoj rad na razvoju i napretku Lukavca", poručio je Nikšić.

On je dodao kako je Delić uradio više posla za 15 mjeseci svog mandata nego njegovi prethodnici za cijeli mandat.

"Građani Lukavca su to prepoznali, uprkos stalnim opstrukcijama SDA, koja na sve načine pokušava blokirati i najmanji iskorak i borbu za svakog čovjeka koju vodi načelnik Delić", istakao je predsjednik SDP-a.

Od vijećnika Općine Lukavac, koji su pokrenuli opoziv, očekuje da shvate poruku građana koji su stali iza svog načelnika.

"Pozivam ih da, umjesto što gledaju isključivo svoje lične interese i interese SDA, konačno poslušaju glas naroda i okrenu se radu u interesu Lukavca i njegovih građana, kako to svojim primjerom pokazuje načelnik Delić. Ovo je ujedno i velika pobjeda SDP-a. Istovremeno, ovo je i veliki poraz politike sukoba, svađa i ličnih interesa kojom je SDA vladala u Lukavcu više od dvije decenije. Pobjeda Edina Delića u Lukavcu početak je pobjede SDP-a na izborima u oktobru. Opredjeljenje SDP-a je da radikalno promijeni stanje u BiH. Da bismo to uradili potrebna nam je što veća podrška građana. Građani Lukavca su pokazali da im je dosta politike podjela i straha, te da žele politiku i ljude koji će raditi u interesu svih, sa ciljem napretka i razvoja svih građana jednako. Uvjeren sam da to isto želi većina građana u BiH i da će u oktobru to pokazati", poručio je Nikšić.