BiH
2

Nikšić: BiH je država svih nas i u njoj ima mjesta za sve

FENA
Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić uputio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću i svim građanima BiH čestitku povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, saopćeno je iz SDP-a.

"Ove godine navršava se četvrt vijeka od historijske odluke svih naroda i građana BiH koji su slobodnom voljom, na demokratskom referendumu, odlučili da Bosna i Hercegovina, kao država građana, ravnopravnih Srba, Muslimana i Hrvata i pripadnika drugih naroda, bude nezavisna i suverena država. Uz 25. novembar i ZAVNOBiH, ovaj datum i ovaj događaj ostat će trajno upisan u historiji BiH kao vrhunsko demokratsko postignuće svih njenih građana", naveo je Nikšić u čestitki.

Ističe da ideali slobode, jednakosti i bratstva, koji su vodili građane BiH kroz burnu historiju ove zemlje, nikada nisu napustili njene ljude. Obaveza svih nas je, dodao je, da istrajemo u građenju zemlje koja će biti uređena na ovim načelima.

"Bez obzira na to šta ko o tome govorio, svi mi u BiH nemamo drugu domovinu. Ovo je država svih nas i u njoj ima mjesta za sve nas", poručio je Nikšić.

Uz čestitke, izrazio je želju da vrijeme koje dolazi bude obilježeno progresom i prosperitetom svih naroda i građana BiH jer oni to zaslužuju.