|

Nikolić: Srbija će učiniti sve da građani BiH žive bolje

Nikolić: Srbija će učiniti sve da građani BiH žive bolje
0
F
FENA
24.12.2014. u 13:43
88
komentara
0

dijeljenja
Nikolić: Srbija će učiniti sve da građani BiH žive bolje Tomislav Nikolić (Foto: Anadolija)
Predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas na sastanku s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem da će Srbija učiniti sve da građani BiH žive bolje i da će u isto vrijeme nastaviti da ostvaruje specijalne veze s Republikom Srpskom, predviđene Dejtonskim sporazumom.
Nikolić se sastao danas s Ivanovićem u Beogradu, a kako prenosi Pres služba predsjednika, razgovarali su o budućim odnosima Srbije i BiH, "očuvanju Republike Srpske i Srbiji kao faktoru mira i stabilnosti u regionu".

Nikolić je naglasio potrebu da i Srbija i Hrvatska nekim gestom pokažu da su ratni sukobi iza njih, "da nema jednog krivca i da nema jedne žrtve“.

"Veoma je važno da se osude zločini i da se izrazi saosjećanje prema žrtvama i njihovim porodicama“", podvukao je Nikolić.

On je naglasio potrebu da cijeli region, zajedno s EU uloži dodatni napor da BiH ne bude izolovani dio Balkana, okrenut unutrašnjim sukobima, već da iskoristi povoljnost da u toj zemlji žive pripadnici tri naroda i privuče investitore iz cijelog svijeta.

Ivanić je rekao da u BiH ima puno stvari s kojima se tri naroda ne slažu i da je potrebno puno vremena da se to promijeni.
„
"Nadam se da će u naredne četiri godine biti napravljen značajan korak u pravcu saradnje i kompromisa“", naglasio je Ivanić.

On je naveo da će se kao srpski član Predsjedništva BiH boriti za ravnopravnost srpskog naroda na prostoru cijele BiH, a da nikada neće ugroziti ravnopravnost bošnjačkog i hrvatskog naroda, niti građana koji su pripadnici manjina ili onih kojima nacionalna pripadnost nije bitna, navodi se u saopćenju, prenosi agencija Tanjug.
Prijavi grešku


Komentari (88)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...