|

Nikolić: S Dodikom nisam razgovarao o Miškoviću

Nikolić: S Dodikom nisam razgovarao o Miškoviću
0
F
FENA
26.12.2012. u 20:40
17
komentara
0

dijeljenja
Nikolić: S Dodikom nisam razgovarao o Miškoviću Ivica Dačić, Tomislav Nikolić i Milorad Dodik (Foto: AFP)
Predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da o slučaju Miroslav Mišković nije danas, tokom posjete Banjoj Luci, razgovarao s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, jer je, kaže, to slučaj za pravosudne organe u Srbiji, a ne za političare.
Kometarišući izjavu Dodika da takvih investitora kao što je Miroslav Mišković treba još u Srbiji, Nikolić je rekao da Dodik ima pravo da kometariše sve što želi u javnom životu.

"Mislim da Srbija ima potentne investitore koji mogu poslovati u regionu. Kamo sreće da Srbija ima mnogo više takvih investitora kao što je Mišković", rekao je Dodik za beogradski list "Kurir".

Predsjednik Srbije je u intervjuu za bijeljinsku BN televiziju rekao da je tačno da niko nije kriv dok se ne izrekne pravosnažna sudska presuda, ali da se i sam suzdržava od izjašnjavanja da li nekoga treba hapsiti ili ne.

"Mislim da bi to moglo da bude protumačeno kao moj nalog da neko ne bude uhapšen ili da bude pušten ko je već uhapšen", dodao je.

Naglasio je da Dodik ne odlučuje o tome ko će u Srbiji biti uhapšen ili pušten, pa zato može, kaže, i da to kometariše.

"A mi, koji smo na vlasti u Srbiji, suzdržavamo se tih komentara, jer kada čvrsto vjerujete u svoj pravosudni sistem, onda mu prepustite da u skladu sa svojim pravilima i zakonom i jednakim pravima za sve odlučuje protiv koga se diže optužnica, vodi istraga i sudski proces", rekao je srbijanski predsjednik.

On dodaje da, ako je Mišković bio pravi investitor u Republici Srpskoj, onda je to dobro.

"Ako je počinio bilo kakvo krivično djelo u Srbiji, zato će mu biti suđeno, imat će pravo da se brani, tužba da ga napada, a vidjet ćemo kako će sud da procijeni argumente", rekao je Nikolić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je svaka borba protiv korupcije, pa tako i politička, važna za državu i region i u tom smislu podržava potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

"Važno je da ta borba bude zasnovana na istini i činjenicama i da rezultira presudama. Jer, da bi se dokazala nečija krivica potrebno je da neko bude pravosnažno osuđen, što znači osuđen u drugostepenom postupku. Tako da i Miškovićeva krivica tek treba da se dokaže", rekao je Dodik za "Kurir".

Istakavši da je s vlasnikom "Delte" Miroslavom Miškovićem razgovarao telefonom 15 sati prije hapšenja, Dodik kaže da Miškovića zna kao što zna mnogo drugih ljudi.

"Radio sam s njim i zamolio ga za pomoć u Republici Srpskoj. Mislim da je veoma važno to što je 'Delta' investirala i ušla u posao obnavljanja robne kuće u Banjoj Luci. Mislim da on, isto kao i ja i bilo ko drugi, treba da odgovara za bilo koje djelo ako postoji sumnja. Ali, ne mogu da kažem bilo šta loše o njegovim poslovima", kazao je on.

Vlasniku „Delta holdinga“ Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i za još osam osoba, određen je pritvor, zbog sumnje u zloupotrebe prilikom privatizacije putarskih preduzeća u Srbiji.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...