{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikolić poslao pismo Izetbegoviću: Velika zajednička nevolja nas je ujedinila

5.8.2014. u 13:52
54
60
Nikolić poslao pismo Izetbegoviću: Velika zajednička nevolja nas je ujedinila
54
Nikolić poslao pismo Izetbegoviću: Velika zajednička nevolja nas je ujedinila
Tomislav Nikolić i Bakir Izetbegović
Predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić uputio pismo predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću u kojem mu zahvaljuje na zalaganju i doprinosu da Međunarodna donatorska konferencija za otklanjanje posljedica poplava u Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini protekne što uspješnije.
Gospodine predsjedniče,

Velika zajednička nevolja nas je ujedinila, ali i pokazala da samo udruženim snagama možemo pobijediti teškoće koje su nas snašle.

Da se nismo udružili i zajednički nastupili, ne bismo uspjeli da obezbjedimo prisustvo preko 60 zemalja i 23 međunarodne organizacije na donatorskoj konferenciji, niti bismo uspjeli da prikupimo veliku finansijsku pomoć za obnovu naših zemalja pogođenih katastrofalnim poplavama.

Zajednički rad Bosne i Hercegovine i Republike Srbije na što boljoj i efikasnijoj pripremi donatorske konferencije pokazao je da se samo u zajedništvu i dobrosusjedskoj saradnji mogu prevazilaziti problemi, postizati dobri rezultati i stvarati uslovi za bolju budućnost naših zemalja i naroda, stoji u pismu predsjednika Tomislava Nikolića upućenom predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: