|

Nikola Lovrinović: Komšić je za mene neprihvatljiv kao partner

Nikola Lovrinović: Komšić je za mene neprihvatljiv kao partner
557
Piše: Er. M.
28.3.2019. u 13:35
85
komentara
557

dijeljenja
Nikola Lovrinović: Komšić je za mene neprihvatljiv kao partner Foto: D. S./Klix.ba
Šef Kluba zastupnika iz reda Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH Nikola Lovrinović rekao je za Klix.ba kako su za njega Željko Komšić i Demokratska fronta (DF) neprihvatljivi partneri za formiranje vlasti.
Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH još uvijek se nije oglasila u vezi s najavom Demokratske fronte (DF) da će se upustiti u pregovore o formiranju vlasti na državnom nivou i nivou entiteta Federacija BiH.

Ovim povodom kontaktirali smo šefa Kluba zastupnika HDZ-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikolu Lovrinovića kojeg smo pitali da li su za njega Komšić i DF prihvatljivi kao partneri u vlasti.

"Meni lično je neprihvatljiv i on i stranka", jasno je poručio Lovrinović.

Lovrinovića smo pitali i da nam obrazloži stav zbog kojeg smatra kako Komšić nije poželjan partner za formiranje vlasti na nivou države BiH i njenog entiteta FBiH.

"Zato što izigravaju političku volju hrvatskoga naroda, negiraju politička prava konstitutivnih naroda i zato što imaju sve elemente totalitarističke stranke", zaključio je Lovrinović.
Prijavi grešku


Komentari (85)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...