{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Niko sa FTV-a nikoga nije nazvao fašistima"

F
13.10.2009. u 20:22
0
12
"Niko sa FTV-a nikoga nije nazvao fašistima"
0
"Niko sa FTV-a nikoga nije nazvao fašistima"
Foto: Sarajevo-x.com
U povodu pokušaja pojedinih internet-medija da iskrivljivanjem činjenica optuže generalnog direktora RTVFBiH Džemala Šabića da je prosvjednike u Širokom Brijegu nazvao fašistima danas je reagirao Upravni odbor RTVFBiH.
U reagiranju se navodi da niko s RTV-a FBiH ni bh. Hrvate, ni Širokobriježane, ni navijače, a ni sudionike prosvjeda od petka 9. oktobra nije nazivao nikakvim pogrdnim riječima, a pogotovo ih nije nazvao fašistima.

"Dok smo mi na čelu ove kuće to se neće dogoditi. Ipak, razumijemo da korištenje pojedinih riječi u vrijeme izraženijih tenzija, a uz vješte medijske manipulacije, kod ljudi može prouzročiti negativne emocije. Bez obzira što za to nikad nije postojala namjera, generalnom direktoru RTVFBiH iskreno je žao ako je u ovom slučaju neko ostao povrijeđen", navodi se u reagiranju.

Iz UO poručuju da će Federalna televizija ostati servis u službi svih naroda i građana i da će svi oni imati jednako mjesto u ovoj tv-kući.

"Ujedno, ovo je odgovor na dopis načelnika Općine Široki Brijeg Mire Kraljevića koji je, pozivajući se na te medije, zatražio od Upravnog odbora i generalnoga direktora RTVFBiH očitovanje o ovim napisima", navodi se u saopćenju koje potpisuju predsjedavajući UO RTVFBiH Igor Soldo i Džemal Šabić, generalni direktor ove tv-kuće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: