Odlazak Fahrije Karkina
16

Nikica Gržić: Karkin jutros nije došao na tradicionalnu kafu, izgubili smo velikog znalca

Klix.ba
Nikica Gržić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nikica Gržić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nikica Gržić, predsjednik Advokatske komore Federacije BiH, izjavio je za Klix.ba povodom tragične smrti njegovog saradnika i prijatelja Fahrije Karkina da je advokatura izgubila stručnjaka i znalca koji se nesebično borio za svoje klijente.

Fahrija Karkin se nije pojavio na jutrošnjoj kafi u sarajevskom Raffaelu, gdje ga je, kao i svako jutro, čekao prijatelj i saradnik Nikica Gržić. Preminuo je iznenadno, na stepenicama, kad se zaputio na već tradicionalni "sastanak". Tragična vijest je potresla kompletno pravosuđe. Naročito advokata Nikicu Gržića.

"Mogu reći, kao predsjednik Advokatske komore FBiH, kao prijatelj i kao saradnik, da je njegova smrt veliki gubitak za advokaturu u BiH. Izgubili smo jednog pravnog stručnjaka i znalca koji se nesebično borio za svoje klijente, za ljudska prava građana i koji nikad nije posustao pa ni onda kad je već sve bilo izgubljeno. Pružao je pravnu pomoć klijentima kad su svi već digli ruke od njih, i porodica, i država, i zakon. On je bio tu da pomogne, da bi se ostvarila pravda", istakao je Gržić za Klix.ba.

Gržić je još jučer bio na jutarnjoj kafi zajedno s Karkinom, između sedam i pola osam, gdje su razgovarali i prelistavali novine.

"Jučer je poslije toga imao suđenje na Sudu BiH, branio je jednog od klijenata u predmetu protiv Atifa Dudakovića i drugih. Imao je malo problema sa srcem, šećerom, kao i svi mi u tim godinama. Uglavnom, nije se napatio", kazao je Gržić za Klix.ba.