Komentari (116)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za nase plate preskupe su cigare... Normalno da rste crno trziste. Snizite sve cigare za marku pa ces vidjeti ko ce pusiti King ili FM
ratno profiterske vlasti...su nam u ratu djelile cigare...ko se prijavi u diverzantsku akciju dobijao je steku gratis...to su radili da nas navuku i naprave ovisnicima...sada nam ih prodaju po pet puta vecoj cijeni od realne...a kada pogledam svoje oziljke...i sjetim se raskomadanih tjela svoje poginule brace...popusio bih i slonu kitu da se smirim...
@Yeba.nas.drzava....1000%! Za one koji ne znaju ove info, neka citaju! Ja poceo pustit kada je ASTRAL dosao i HB . Bilo je i mrtvih slucaja, koje SDA mafijasi vode kao CIVILNE ZRTVE RATA! Odes na liniju, vratis se, a u mahali sveraju cigare...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Kad ukinete monopol u kojem krajnji potrošač zbog bezobraznih cijena može pušiti samo ku..c, pizda vam materina
o čemu ti stručnjak lupetaš u EU cigarete 10 eura, radite nešto pošteno pi.da vam materina!😎
Ja mislim da nije bilo crnog trzista dok je drina bila marka....
kutija cigareta 5KM, od tog drzava uzima 4.5KM da bi uhljebi i budzetski paraziti imali za plate... e 🖕 vam od mene
Čuj duvanska mafija, a sta ćemo sa politickom, policijskom ,sudskom..., nema postene institucije sve ogrizlo u korupciju do guše, a oni se uhvatili cigara .
Fino usvojite zakon o minimalnoj plati, ja sa svojom platom akcize da vam placam, heheheh, e bas hocu
Allah nagradio naše švercere! Halaša i fukara politička diže plate od akciza pa bolje mi je davati švercerima pare nego truhlim političarima!
Bit ce toga jos vise. U CH kutija Marlbora kosta 8 CHF. Znaci da prosjecan pusac kojemu je dosta kutija dnevno na mjesecnom nivou potrosi 240-250CHF. Ako znamo da ljudi na losijim poslovima imaju mjesecnu platu od cca. 5k CHF znaci da na cigarete trose 5% svojih prihoda. A gdje je tu BiH sa suludim cijenama? Koliko trose Bosnjaci? Umjereni pusaci minimalno 20% plate ako kupuju cigarete koje su legalno stavljene na trziste.
kakva borba protiv crnog trzista????? Treba podrzati "crno trziste"!!!! Sta ste vi uradili sa nametima koje ste uveli prodajom cigareta - proizvodnja jedne kutije duhana nije veca od 30 centima, a vi je prodajete po basnoslovnim cijenama... a sve da bi jos vise opljackali sopstveni narod... Zivjelo "crno trziste"!!!!!
Šverc sa alkoholom i cigaretama je šverc koji ima dugu tradiciju. U SFRJ je to bio biznis privilegiranih. Jel se još ko sjeća kad se u Beogradu vozila strana auta a sva uvežena preko Ljubuškog. Funkcioneri KPJ su davali ljudima gastarbajterima novce da im uveze auto. Tako da su autokuće mislili da se u Ljubuškom masovno voze Renauti pa hjeli otvoriti autokuću. A tamo se naviše vozili mercedesi. Kad se sjetiš Juge uhvate te emocije.
Kada drzava prestane uzimati 500% od kutije cigara, nestat ce sverc
Clanak sponsored by British American Tobacco
Zavrli sa ovim clancima, svaki mjesec po jedan 😉
Prvo su nam englezi unistili fds.. Akcizama, brigom za zdravlje itd.. A sad, kad su ga kupili.. Sad se sekiraju za scerc 😉 koja je zapad mafija
Kazu nasi pametnjakovici.. Samo prekopiras zakone zapada i to je to.. A jel bogat? To mora, to su reforme?
Isto vrijedi i za vakcine.. Ili igras po svojim pravilima.. Ili te neko za nos vuce.. Ili si bos, il si hadzija..
Samo da uhljebi imaju visoke i nezasluzene plate.
Drinu vrate na marku i odma nema crnog trzista
Pa nisam lud da lopovima na vlasti punim džepove.Da je normalna država bio bi prvi protiv šverca a ovako odem kod komšinice i za 15 km po kila duvana,plus kafa i rakija.
NIKADA!!!!