{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nijedan subjekt nije dobio pozitivnu ocjenu, odgovornost izostaje

F
27.7.2012. u 14:50
8
17
Nijedan subjekt nije dobio pozitivnu ocjenu, odgovornost izostaje
8
Izvještaj Federalnog ureda za reviziju institucija o reviziji federalnog budžeta i javnih preduzeća u prošloj godini pokazuje da se uočene nepravilnosti u raspolaganju javnim novcem ponavljaju iz godine u godinu, krše zakoni, ne poštuju revizorske primjedbe i da izostaje odgovornost za propuste.
To bi mogao biti sažetak revizorske ocjene na osnovu obilja podataka izrečenih danas na pres-konferenciji u Uredu za reviziju institucija FBiH u Sarajevu o stanju vezanom za prošlogodišnji federalni budžet i finansijsko poslovanje korisnika, javnih preduzeća.

Nijedan subjekt, revidiran za taj period, nije dobio pozitivnu ocjenu, dva su ocijenjena negativno a za ostale je dato "rezervirano" mišljenje, kazao je na pres-konferenciji generalni revizor Ibrahim Okanović.

"Stanje se ne popravlja nego ide ka lošijem poslovanju. Ako i dalje budu ovakvi nalazi, može doći do stečaja budžeta, ne samo federalnog, nego i kantonalnih, pa možda i države", njegova je ocjena.

Zbog izuzetno obimnog prezentiranog materijala i dataljisanja na pres-konferenciji, pojedini novinari su prigovorili revizorskom uredu da je, bez sažetka te količine, veoma teško prenijeti javnosti pravu sliku iza koje inače stoji ogroman posao na sačinjavanju ovog i sličnih izvještaja koji se predočavaju iz godine u godinu.

Odgovoreno je da iz tog obilja novinari izaberu podatke po vlastitom nahođenju.

Materijali su dostupni i na internetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: