Brzo prekinuta
9

Nije održana sjednica Komisije za nadzor nad OSA-om, zastupnici iz RS oborili dnevni red

Er. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Zbog neusvajanja dnevnog reda nije održana sjednica Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencija (OSA) BiH, a na kojoj je trebalo biti govora o diplomi direktora OSA-e Osmana Mehmedagića.

Na sjednicu Komisije za nadzor nad radom OSA-e BiH došao je i direktor OSA-e Osman Mehmedagić, ali je sjednica zbog neusvajanja dnevnog reda ubrzo nakon početka prekinuta, saznaje Klix.ba.

Članovi Komisije za nadzor nad radom OSA-e danas su trebali raspravljati o obrazovnom statusu direktora OSA-e Osmana Mehmedagića, a koji prema navodima Tužilaštva BiH nema fakultetsku diplomu, već je student treće godine fakulteta na Univerzitetu u Travniku.

Medijima se, nakon što je sjednica prekinuta, nakratko obratio zastupnik Ujedinjene Srpske u Zastupničkom domu PSBiH i član Komisije za nadzor nad radom OSA-e BiH Nenad Stevandić koji je rekao da je danas ispoštovana odluka Narodne skupštine RS-a.

On nije želio davati nikakve detaljnije informacije ističući da bi izjavu trebao dati predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e Nermin Nikšić.

Inače, u zajedničkim komisijama Parlamentarne skupštine BiH potrebna je opća većina za usvajanje dnevnog reda, ali uz najmanje jedan glas iz svakog naroda.