{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nije bilo sistematskog zlostavljanja djece u Zvorniku

S
28.5.2010. u 18:45
0
0
Nije bilo sistematskog zlostavljanja djece u Zvorniku
0
Nije bilo sistematskog zlostavljanja djece u Zvorniku
Zvornik
Komisija koju je oformilo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske za utvrđivanje stanja u Domu za djecu Kiseljak, kod Zvornika, utvrdila je da nije bilo sistematskog i kontinuiranog fizičkog zlostavljanja djece u ovoj ustanovi.
Komisija, koja je izvršila dva stručna nadzora u posljednjih nekoliko dana, utvrdila je da je u prethodnom periodu bilo povreda radnih dužnosti i određenih propusta dva vaspitača koje su se ogledale u provođenju neadekvatnih i neprimjerenih mjera u vaspitnom radu, te propustima u organizovanju vaspitno-obrazovnog rada u ustanovi, saopšteno je danas iz Ministarstva zdravlja.

Na osnovu nalaza, dva vaspitača iz Doma za djecu Kiseljak odmah su nakon prvih informacija suspendovana iz ove ustanove, a slučaj je prijavljen nadležnim institucijama koje će provesti istragu.

Direktor Doma za djecu Kiseljak pokrenuo je disciplinski postupak protiv dvojice vaspitača i uspostavio saradnju sa Centrom za socijalni rad Zvornik koji je obezbijedio stručnu podršku Domu.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite je u četvrtak 20. maja imenovalo Komisiju za utvrđivanje činjeničnog stanja u Dječijem domu Kiseljak, nakon čega je 21. maja Komisija posjetila Dom i obavila prvi stručni nadzor.

Predstavnici Komisije, koju su sačinjavali socijalni radnik, psiholog i pravnik, obavili su razgovor sa zaposlenima u Domu, direktorom, vaspitačima, djecom, kao i osobom koja je prijavila zlostavljanje djece u ovoj ustanovi.

Komisija je preliminarne nalaze potvrdila još jednim odlaskom u stručni nadzor koji je obavljen juče.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite je, na osnovu postojećih nalaza, odlučilo da provede dodatne kontrole rada i organizacije vaspitno obrazovnih procesa, kao i aktivnosti za dodatnu zaštitu djece u svim domovima u RS, kako bi se spriječile ovakve situacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: