Federalni parlamentarac
192

Nihad Čolpa: Zahvaljujući nesposobnoj vlasti Beograd je postao mjesto spasa

B. R.
Nihad Čolpa, zastupnik u Parlamentu FBiH (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nihad Čolpa, zastupnik u Parlamentu FBiH (Foto: I. Š./Klix.ba)
Samostalni zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Nihad Čolpa smatra da su vladajuće stranke odgovorne zbog toga što su građani dovedeni u situaciju da moraju ići u Beograd na vakcinaciju protiv koronavirusa.

"Srbija je zdravstvenom diplomatijom, zahvaljujući nesposobnim vlastima, prvenstveno glavnih nosilaca sudbine ove zemlje Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), uspjela postići ono što joj nije pošlo za rukom ni na tenkovima 90-ih godina, a to je da je centar našeg života i mjesto spasa postao Beograd umjesto Sarajeva, što se vidi po masovnim odlascima stanovništva Bosne i Hercegovine u Beograd u cilju vakcinacije", mišljenja je Čolpa.

Prema njegovim riječima, kakav god da je motiv Srbije, u poziciji smo da se zahvalimo na spašenim životima, ali i na tome što su nam otvorili oči jer nema više prostora da se pravimo slijepci.

Poručio je da je na djelu poniženje građana Bosne i Hercegovine.

"Ovakvo poniženje i prepuštanje stanovništva samog sebi, koji su uz velike finansijske troškove primorani otići u Beograd za vakcinaciju u svrhu zaštite svog zdravlja, je neoprostivo", zaključio je federalni parlamentarac Nihad Čolpa.

Podsjećamo, među građanima koji su se vakcinisali u glavnom gradu Srbije je i bivši predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, zastupnik SDA Mirza Čelik. Na prostoru gdje se vrši vakcinacija je viđen i član Kriznog štaba FBiH Goran Čerkez koji negira da se vakcinisao.