{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nicholas Hill i Jasmin Imamović obišli klizište na Badrama u Tuzli

17.6.2014. u 17:14
6
18
Nicholas Hill i Jasmin Imamović obišli klizište na Badrama u Tuzli
6
Otpravnik poslova Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini Nicholas Hill i načelnik tuzlanske općine Jasmin Imamović, razgovarali su o štetama nastalih u prirodnim nepogodama i obišli klizište na Badrama u tuzlanskoj mjesnoj zajednici Brčanska Malta.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba


"Pratio sam događanja sa poplavama i klizištima, ali nisam tada htio da obilazim BiH kako ne bih smetao. Jutros sam bio u Maglaju gdje 21 kadet američke vojske pomaže tamošnjem stanovništvu, a u Tuzli sam od načelnika Imamovića čuo o kakvim je razmjerama prirodne katastrofe ovdje riječ. Vlada SAD-a je urgentno dodjelila 2.5 miliona dolara, a prošle sedmice još 10 miliona dolara. Zadaća svih nas je da se donirani novac transparentno potroši“, rekao je Nicholas Hill.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.baNačelnik Jasmin Imamović je potcrtao kako je u Tuzli šteta procijenjena na oko 350 miliona KM i da se bez pomoći s viših nivoa štete ne mogu sanirati. Također, rekao je kako je neophodno izraditi socijalnu kartu stanovništva kojem je uništena ili oštećena imovina, a sve kako bi se djelovalo u skladu sa prioritetima.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba


"Novac koji pristiže u BiH ne bi se trebao dijeliti spram broja stanovništva ili nekim drugim parametrima. Novac se treba dijeliti po prioritetima i tamo gdje je najpotrebnije. U Općini Tuzla uništena je infrastruktura, moraju se sanirati padine kako ne bi bilo novih klizišta i, naravno, sanirati ili izgraditi stambeni objekti", rekao je Jasmin Imamović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: