{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nezira Ibišević, jedina žena koja je danas sahranjena

S
11.7.2011. u 19:30
0
8
Nezira Ibišević, jedina žena koja je danas sahranjena
0
Nezira Ibišević, jedina žena koja je danas sahranjena
Jusuf Ibišević pokapa sestru, oca i brata
Nezira Ibišević iz vlaseničkog sela Gerovi jedina je žena koja je pokopana danas u Memorijalnom centru “Potočari”. Imala je samo devetnaest godina kada je zajedno sa svojom porodicom krenula iz krvave Srebrenice ka slobodnom teritoriju.
"Trideset i tri dana se probijala ka slobodnim teritorijama, ali nije uspjela. Moja sestra ubijena je zajedno sa ocem Jusom i bratom Junuzom", kroz suze priča Jusuf Ibišević, koji je preživio genocid u Srebrenici.

Zbog ljubavi prema braći i ocu, Nezira nije htjela sjesti u autobus i sa ostalim ženama i djecom krenuti ka Kladnju. Pokušala je preko planina doći do slobode, ali su je ubili pripadnici bivše Vojske RS.

"Njeni posmrtni ostaci pronađeni su u masovnom stratištu Liplje. Međutim, tijelo joj je nekoliko puta prenošeno sa lokacije na lokaciju. Pronašli smo samo dvije njene kosti, a rekli su nam kako ne postoji šansa da pronađemo preostale posmrtne ostatke. Sada ima nišane, nek' se smirila i njena duša poslije šesnaest godina traganja", rekao je za Sarajevo-x.com Jusuf Ibišević, koji je danas pokopao oca Jusu i brata Junuza.

Genocid u Srebrenici preživjeli su Jusufova majka i brat, ali oni nisu imali snage da govore o Naziri, Jusi i Junuzu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: