{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


11-godišnji Nesib će biti ukopan pored brata Hasiba

S
8.7.2011. u 12:40
0
0
11-godišnji Nesib će biti ukopan pored brata Hasiba
0
11-godišnji Nesib će biti ukopan pored brata Hasiba
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Ispraćaj posmrtnih ostataka 613 identificiranih Srebreničana, kojima će se u ponedjeljak 11. jula klanjati dženaza u Memorijalnom centru u Potočarima, obavit će se u subotu, 9. jula u 09:30 sati, sa platoa Gradskih grobalja u Visokom.
Prema riječima Asmira Hodžića, direktora JKP Gradska groblja Visoko, završene su sve pripreme za ispraćaj iz Visokog za Potočare, kao i sve aktivnosti u Memorijalnom centru.

Među identificiranim Srebreničanima jedina žena je Ibišević Nezira (1975.), koja će biti ukopana pored oca Juse (1940.) i brata Junuza (1966.) Najstarija žrtva je Begović (Aljo) Ibrahim (1917.), a najmlađa je Muhić (Hasan) Nesib (1984.), koji će biti ukopan pored četiri godine starijeg brata Hasiba.

Kolona vozila sa tabutima žrtava srebreničkog genocida kretat će se rutom Visoko - Vogošća - Sarajevo - Pale i dalje prema Potočarima.

Do sada su u Memorijalnom centru u Potočarima ukopane 4.524 žrtve, a nakon ovogodišnje dženaze, porodice nastradalih Srebreničana će tragati za još oko 3.200 žrtava genocida.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: