Nezim Halilović o navodima hadžija: Većina je zadovoljna, a nezadovoljstvo je neargumentovano

Piše: E. M./Klix.ba
25.8.2018. u 18:27
259
217
Nezim Halilović o navodima hadžija: Većina je zadovoljna, a nezadovoljstvo je neargumentovano
259
Nezim Halilović o navodima hadžija: Većina je zadovoljna, a nezadovoljstvo je neargumentovano Nezim ef. Halilović (Foto: E. H./Klix.ba)
Nakon što je jedan od hadžija na Facebooku objavio otvoreno pismo Islamskoj zajednici u BiH u kojem je ogorčen organizacijom i boravkom u Mekki tokom hadža, u izjavi za Klix.ba Nezim ef. Halilović ispred Ureda za hadž i umru, negirao je navode hadžija.
Halilović je u izjavi za Klix.ba nakon objave teksta nezadovoljnog hadžije Emila Ćatića iz Krajine, kazao kako je 95 posto hadžija prezadovoljno lokacijama hotela te da je nezadovoljstvo jednog broja hadžija potpuno neopravdano.

"Većina hadžija, odnosno, njih 95 posto je prezadovoljno lokacijama hotela, smještajem, hranom i općenito ovogodišnjom organizacijom hadža i mi smo sve učinili da hadžijama pružimo najbolje što možemo. Nezadovoljstvo jednog broja hadžija je potpuno neopravdano i neargumentirano i ja kao najodgovornija osoba u ovogodišnjoj organizaciji ne želim s istima polemisati! Uredu za hadž i umru se od hadžija koji zloupotrebljavaju sredstva javnog komuniciranja niko nije obratio sa žalbom, tako da iste razumijemo kao potpuno zlonamjerne i tendenciozne”, izjavio je Halilović te je zamolio Allaha da sve vjernike učini jedne od onih koji dosljedno ispunjavaju preuzete obaveze.

Ćatić je u svome obraćanju javnosti, a iste tvrdnje portalu Klix.ba su potvrđene i od drugih hadžija s ovogodišnjeg hadža, istakao nezadovoljstvo zbog prijevoza do Sarajeva, a zatim i polaska aviona, smještaja u Mekki, problemima s liftom zbog čega su se hadžije pješke morale penjati na 7. i više spratove tornja hotela u kojem su bili smješteni.

Na kraju je kazao kako ni sam ne zna kada će se vratiti u Bosnu i Hercegovinu te da je nepravedno da neke hadžije ostaju 14, a drugi više od 30 dana u Kraljevini Saudijskoj Arabiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (217)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: