{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nezavisni odbor PSBiH razmatrao informaciju o stanju kriminaliteta

F
6.9.2012. u 15:57
0
0
Nezavisni odbor PSBiH razmatrao informaciju o stanju kriminaliteta
0
Nezavisni odbor PSBiH razmatrao informaciju o stanju kriminaliteta
Na danas održanoj sjednici Nezavisnog odbora PSBiH razmatrana je Informacija o stanju kriminaliteta u BiH, s osvrtom na organizirani kriminal.
Direktor Direkcije za kooridinaciju policijskih tijela BiH Himzo Selimović, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Goran Zubac i direktor Granične policije BiH Vinko Dumačić, prisutnim su prezentirali izvještaje o radu ove tri agencije u prvih šest mjeseci 2012. godine.

Direktori su istakli probleme koje imaju u radu, a članove Nezavisnog odbora je najviše zanimalo koje se aktivnosti provode u vezi s rješavanjem počinjenih krivičnih djela iz područja korupcije, s naglaskom na korupciju u javnim nabavama.

Nakon prezentiranja izvještaja i obavljenog razgovora, Nezavisi odbor je primio znanju usmene informacije o radu ovih agencija za razdoblje januar-juni 2012.

Također, zaključeno je da se u što skorije vrijeme posjete navedene agencije radi donošenja određenih zaključaka, a koji će biti upućeni PSBiH da bi se riješili problemi s kojima se one susreću u svom radu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: