|

Nezavisni blok tvrdi da imaju duplo veću podršku građana nego na izborima 2018.

Nezavisni blok tvrdi da imaju duplo veću podršku građana nego na izborima 2018.
115
Klix.ba
15.11.2019. u 09:23
20
komentara
115

dijeljenja
Nezavisni blok tvrdi da imaju duplo veću podršku građana nego na izborima 2018. Foto: H. M./Klix.ba
Nezavisni blok oglasio se nakon pisanja portala Klix.ba o osipanju kadra te stranke, tvrdeći da se radi o osobama koje su davno izbrisane iz članstva stranke.
Poručuju da su izbrisani iz članstva stranke jer su suprotno odlukama i principima Nezavisnog bloka htjeli da budu uz vlast i u vlasti po svaku cijenu."Naravno, režim i naši politički protivnici koji žele zadržati postojeće stanje u BiH, koriste labilne i prodane bivše članove kako bi dokazali nekakve transfere, ali pune sale širom BiH, na tribinama NB-a koje smo organizirali posljednjih dana, od Hadžića, Sanskog Mosta, Cazina, Kaknja... kao i relevantna istraživanja javnog mnijenja od strane međunarodnih organizacija pokazuju da se kredibilna politika na kojoj ustrajava predsjednik i rukovodstvo Nezavisnog bloka isplati i nagrađuje", navodi se u reakciji Nezavisnog bloka.

Dodaju da istraživanja od prije nekoliko sedmica govore da NB ima skoro duplo veću podršku nego je imao na proteklim izborima.

"Nezavisni blok i časni ljudi koji su ostali dosljedni, nepotkupljivi i principijelni predstavljaju dokaz da politika u BiH može drugačije i da nas režim nije i neće moći kupiti i slomiti. Oni koji su bili dio NB-a, ali otišli za tenderima, pozicijama, radnim mjestima i raznim obećanjima lažno se pokušavaju prikazati kao NB i za mrvice služiti vladajućim, a suštinski oni predstavljaju baš suprotnost ideji i našim principima i ono što se gadi svim čestitim i poštenim građanima naše zamlje.
Iako se putem režimskih i često plaćenih medija, kad god se osjeti jačanje podrške NB-a na terenu, pokušava prikazati nekakvo slabljenje, mi ćemo se sa vjernim članovima, ali i mnogim novim, časnim i poštenim ljudima boriti za promjene i bolju državu za sve njene ljude, a ne samo za odabrane i poslušne vladajućim, bićemo uvijek protiv kupovine poslanika, posebno javnim novcima i tenderima, protiv laganja birača i ljigavog odnosa prema časnim ljudima u BiH. Oni koji su spremni jedno govoriti prije izbora, a nakon izbora drugo i biti uz režim, eto im ga. NB će ostati na drugoj strani historije i borbe za drugačiju i bolju Bosnu i Hercegovinu u koju vjerujemo i za koju ćemo se na kraju i izboriti", zaključuju.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...