{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nezavisni blok predlaže: Izabrati tehničke vlade i održati poštene izbore

15.1.2018. u 15:58
212
33
Nezavisni blok predlaže: Izabrati tehničke vlade i održati poštene izbore
212
Nezavisni blok predlaže: Izabrati tehničke vlade i održati poštene izbore
Povodom totalne anarhije i nesnalaženja aktuelne vlasti, neusvajanja važnih akata za funkcionisanje institucija, a čije posljedice trpe svi građani ove zemlje, Nezavisni blok predlaže da državni i dva entitetska parlamenta raspuste aktuelne vlade, te da se izaberu nove tehničke vlade koje bi funkcionisale do izbora 2018. godine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ove tehničke vlade bile bi sastavljene od svih parlamentarnih stranaka i omogućile bi nesmetano funkcionisanje institucija sistema i osiguranje demokratskih i poštenih izbora. Ovakav pristup se pokazao kao rješenje i u nekim zemljama regiona, a primjenjuje se kada aktulene vlasti nemaju rješenja niti kapaciteta da osiguranju funkcionisanje države i stabilnost zemlje, navodi se u saopćenju.

"Najave i mogućnost da predsjednik FBiH Marinko Čavara raspusti Parlament FBiH smatramo apsolutno neprihvatljivim i to bi izazvalo kolaps sistema, a najveću štetu bi pretrpjeli građani. Ucjenjivačka jednostrana politika ma bilo od koga ona dolazila ničega dobroga nije donijela narodu. Jedino oko čega su se aktuleni politički lideri saglasili jest – povećanje akciza i cijena života građanima, te su svi odgovori za ovakvu političku anarhiju. Stoga, pozivamo ih da prihvate naš prijedlog kako bi omogućili funkcionisanje sistema i institucija države", navode iz Nezavisnog bloka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: