Prezentacija vještaka
97

Nezapamćeno interesovanje medija i građana na ročištu u predmetu Dženan Memić

D. Be.
Gužva na ulazu u sud (Foto: Klix.ba)
Gužva na ulazu u sud (Foto: Klix.ba)
Danas će na suđenju u predmetu Dženan Memić u Kantonalnom sudu u Sarajevu biti predstavljen dugo očekivani nalaz vještaka saobraćajne i medicinske struke iz Banje Luke.

U prostorije gdje će biti održano ročište unose se dodatne klupe kako bi svi imali mjesto za sjedenje.

Vještaci su radili rekonstrukciju događaja kako bi utvrdili da li je bilo saobraćajne nesreće i kako je Dženan Memić stradao.

Veliko interesovanje građana i medija (Foto: Klix.ba)
Veliko interesovanje građana i medija (Foto: Klix.ba)

Nalaz će biti prezentiran u okviru po drugi put ponovljenog suđenja u predmetu koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferovića koji su prvostepenom presudom oslobođeni krivice da su izazvali saobraćajnu nesreću u kojoj je Dženan Memić zadobio povrede i nakon sedam dana preminuo.

Novo vještačenje u ovom predmetu naloženo je 2. jula ove godine kada je počeo ponovljeni sudski postupak prema drugostepenom rješenju Vrhovnog suda FBiH kojim je ukinuta oslobađajuća presuda. Nakon toga ročišta su odgađana nekoliko puta. Prošlo je više od dva mjeseca i ponovljeni postupak je opet krenuo iz početka.

Ročište od iznimne važnosti (Foto: Klix.ba)
Ročište od iznimne važnosti (Foto: Klix.ba)

Tužilaštvo BiH najavilo je da pokreće istragu u ovom predmetu, a do sada je održano više sastanaka kojima su prisustvovali glavna tužiteljica Gordana Tadić, otac ubijenog Dženana Muriz i advokat Ifet Feraget.

Muriz Memić od početka tvrdi da nije bilo saobraćajne nesreće i da je njegov sin ubijen.