Komentari (157)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gdje im je predstavnik, SDA bot
Forto puno traži oni su samo dobili nalog da protestuju 😁😁😁 sad moraju razmišljat sta ne valja u zakonu 😁😁😁😁😁
Na instrukcijama kod gazde.
Studente boli briga i za SDA i za trojku. Mi samo hocemo da se moze prenijeti 2 predmeta ili bilo koji broj predmeta do 12 ECTS bodova. Ovim zakonom hoce da otezaju taj prenos i da otezaju prelazak na budzet kako bi mogli puniti svoje dzepove. U zemlji gdje je prosjecna plata 700 KM nije normalno placati godinu 6000 KM. Pomozite studentima.
To znači da se mogu prenijeti 4 predmeta po 3 ectsa, što predstavlja 80% semestra od 6-7 a negdje i manje predmeta po semestru. Onda najbolje da se ukine limit predmeta i ectsa i da možeš prenijeti sve predmete u narednu godinu. Ako si tip studenta koji može položit samo 2/7 predmeta onda se ispiši nije fax za tebe, ovo ti govori neko ko je petu godinu na faxu
Bravo omladino! Žao mi je što je moja generacija povila glavu i sve šuteći prihvatala: nepravde, ucjene, odbacivanja, manipulisanja... Zbog naše šutnje nama i vama je loše u ovoj zemlji!
Čekaj, studentima smeta što prave sistem da se riješe lijenih studenata, koji su na budzetu sa prosjekom 6-7, dok neki student uči i nabija 9 i 10. I smeta im što ne mogu prenijeti 15 već 12 ECTS poena. Još samo da zatraže diplomu bez položenih ispita
Mnogi su studenti, posebno na tezim fakultetima, koji redovno polazu sve i trude se, ali imaju nize ocjene. Nije na svim fakultetima lako postici visok prosjek.
Procitajte prije svega nacrt "novog zakona" nakon toga mozete komentarisati
Ako se primjenjuje Bolonja pri studiranju onda uzeti sve segmente Bolonje, a ne samo one koji nekom odgovaraju (u ovom slučaju Vladi). Samo "slovo" Bolonje u svim segmentima(Prenos ispita, ocjenjivanje radova, polaganje ispita, cijenu školarine itd.itd)
Nemojte u ovome gledati samo politiku, studente to ne zanima u slucaju obrazovanja! Procitajte prije svega sta taj novi zakon namece studentima.. prosjek ispod 8 automataki prelazak na samofinansiranje!!!
Kome nije jasno ovim zakonom bi svi koji imaju prosjek ispod 8.0 bi aitomatski prelazili na samofinansiranje. Dakle student ciji je prosjek 7.9 na medicini/stomatologiji i upisao je fakultet na budzetu bi morao iduce godine platiti 6000/7000 KM za skolovanje. Roditelji to ne mogu priustiti, mnogi studenti rade ili imaju dodatne aktivnosti i ne stignu imati prosjeke 8,9,10. A nekada to ni fakulteti ne dozvoljavaju svojim zahtjevima!
Bravo, na navedenim fakultetima zna se ko može imati prosjek iznad 8. A realno vecina diploma ne vrijedi u nasoj drzavi da bi se placalo preko 3 hiljade KM
Objavite potvrdu sa protokola Vlade KS ako ste se obratili. Dalje, vi biste da lezite godinama na budzetu, a da ne ucite nista. Treba uciti svake godine , a ne provlaciti se na budzetu godinama na osnovu petica iz srednje.
Jedino što je gore od svih vlada do sad je da će ovi studenti nekad biti vlada. Ako mislite da je sad najgore, čekajte da stigne nova generacija...
Tako je i Tito 1972. salsusao omladinu i omogucio im bolje uvjete.
Ako se ne obratis instituciji vec odmah izadjes na ulicu za sendvic, to je jasan dokaz da si dosao da pravis politicke skupove.
pa obratili smo se i nikakav odgovor nismo dobili
Niste vi uopće upućeni u dešavanja. Možete se vi danima obraćati, vaša obaraćanja završe u kanti za smeće, a vaši mailovi obrisani!!!
Iskreno ja bio samo zbog guzova.
Vi ste obicna telad kojom SDA manipulise. Svakako ste mislili glasati za SDA pa je svejedo sta mislite (ustvari, vi ne mislite nista), tako da Forto guraj naprijed sve sto si naumio.
Kolika neupućenost. Boli me briga i za SDA i za Fortu. Ne mogu samo 10% studenata s jedne godine ostaviti na budžetu, a toliko se trudiš da upadneš na budžet u toku srednje škole i na fakultetu to održavaš. Šta treba sad da završim godinu sa 9,0 prosjekom i spadnem s budžeta jer 3 studenta imaju bolji prosjek od mene za 0.1 posto
Elma Slabić na protestima. Desilo se čudo. Odmah se zna da ce pit ovo neke vode
Hahahaha tal s vladom
Tal s
Jarane nismo mi bili studenti 2012. godine. Znamo mi što smo izašli, kakva je situacija na državnim fakultetima i kako smo tretirani. Isto piše SDA botovi, meni prvom puca kura* za SDA i bilo kojom drugom strankom u ovoj napaćenoj zemlji. izašli il ne izašli pljuvat će nas. Jel trebam pravit neku štetu da bi došlo do promjena? je*em ja vama mater, mi ćemo ići i živjet normalne živote a vi levati ostanite i polemišite.
Diskutuju o prijedlogu zakona, a ne znaju ni šta tamo piše i čuj trojka izjednačava fakultete koje su formirali SDA, HDZ, SNSD sa sarajevskim univerzitetom. Prijedlog je zakona i ide na javnu raspravu pa predložite šta nije ok.
Ja studenata i g***. Hoće da im se štampaju diplome baš kao u Širokom ili Vitezu. Sebija sistem.