Protest porodilja
24

Nezadovoljne majke okačile štrik ispred zgrade Vlade RS

Klix.ba
Foto: BN
Foto: BN
Nezaposlene majke koje ne ostvaruju pravo na materinski dodatak okupile su se danas po peti put u blizini zgrade Vlade Republike Srpske, prenosi Blic.

Uradile su to kako bi još jednom iskazale svoje nezadovoljstvo, i još jednom pozvali premijerku Željku Cvijanović na sastanak i najavili datum predaje apelacije Ustavnom sudu Republike Srpske. Kažu da ih svi ignorišu i da se njihov glas poštuje samo svake četiri godine u oktobru.

Majke su došle uz pjesmu “Deda Mraze ne skreći sa staze”. Nezadovoljne majke su i štrik razapele i kače veš od beba da bar malo dočaraju troškove.

Podsjećamo, nezadovoljne majke, koje smatraju da su neopravdano izostavljene iz novog zakona o dječijoj zaštiti, okupile su se u Banjoj Luci i u decembru prošle godine.

Protiv su odluke Vlade RS-a da se naknade za nezaposlene porodilje isplaćuju od januara 2018. i to za bebe rođene u decembru ove godine.

U predloženom zakonu o dječijoj zaštiti definisano je da pravo na materinski dodatak u iznosu od 405 KM dobijaju sve majke djece koja su rođena u decembru 2017 i svim narednim mjesecima.