Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad,vlada nije iznevjerila ?????,,
Hoće to ko glasa za SDA i SDP.
114 miliona godisnje za NVO? Jes puno, ali sta je sa 8,7 milijardi kojima raspolaze Vlast u BiH? Nisu NVO-i krivi vec oni koji im daju novac i preko njih peru pare. To su uglavnom boracka i sportska udruzenja!
jadna nana da imam pare odmah 100.000 KM bih joj dao, da se bar ovi nas reprezentativci hoce sjetiti ovakih :(
Punoljetno dijete je dužno izdržavati svog roditelja koji je nesposoban za rad i ne može se zaposliti, a nema dovoljno sredstava za život ili ih ne može ostvariti iz svoje imovine. Dijete se može osloboditi dužnosti izdržavanja roditelja koji ga iz neopravdanih razloga nije izdržavao u vrijeme kada je bio obavezan. Pastorak je također dužan, izdržavati maćehu ili očuha ukoliko su oni njega duže vrijeme izdržavali ili se brinuli o njemu. Ako maćeha ili očuh imaju i svoju djecu, dužnost izdržavanja je zajednička za djecu i pastorke. U slučaju da djeca odbijaju plaćati izdržavanje roditelja protiv djece se može podići tužba kojom će se odrediti visina izdržavanja.
ne kontam sto bi joj NVO trebale pomoc, renovirana je kuca, ostalo je na zaposljavanju ili socijalnim programima drzave
ZNA SE... NAROD ZNA...ZNA 100 %...
@bosanceros TI SI BAS JEDAN OGRANICEN i poluobrazovan lik pun gorcine i jada! idi ba svoje frustracije istresaj negdje drugdje, jarane....
Što će Vam nevladine organizacije da one raspolažu novcem kada imate drćavne institucije kao što su Centri za socijalni rad. Rasteretite sentre nepotrebnim poslovima koji nisu njihovi (civilne žrtve rataprebacite da rade Boračko invalidske organizacije, neratne invalide prebacite da radi PIO, porodilje zdravstveno osiguranje itd.) socijalni radnici će onda imati vremena da se bave socijalnom zaštitom pa čak i naučnim radom, a ovako ste ih zarobili sa papirologijom. Niko ne bježi od aktivista NVO ali vidite šta rade.
Dakle da plati samo jednog uposlenog sa minimalnih-obaveznih 380KM neto, treba 600KM bruto, za doprinose X 12 mjeseci= 7200KM godišnje i ako dobije od te iste države 5000KM, godišnje, da pomaže ljudima, mora vratiti toj istoj državi 7200KM samo za jednog uposlenika . Toliko o analizi „Centra za promociju civilnog društva“. Ubleha !!!
Onaj koji je upućen u ovu problematiku zna da je ovo šuplja i da najviše novca i to bespotrebno troši upravo „Centar za promociju civilnog društva“ koji navodno kritikuje NVO sektor a to nisu pare od države nego izmišljeni projekti kao što je ovo , potpuno pogrešno istaraživanje na koje su da bi dobili pogrešne podatke potrošili silan novac? A to zorno potvrđuje gornji citat. Kojih 114 miliona? NVO u kantonu Sarajevo dobiju ili od Kantona ili Općine , jer mogu dobiti novac samo po jednoj osnovi, od 2000KM do maksimum 9000KM godišnje! Ako NVO ima jednog uposlenika sa minimalnom plaćom , to je 600KM, računajući plaću , minimalac od 380KM , to je 7200KM koje mora vatiti toj istoj državi za doprinose i minimalnu neto plaću. A gdje su režije , taxe i ostali nameti, vlast je ta koja snosi odgovornost a ne najveći dio NVO sektora !!!
\"Kada govorimo o novčanim izdvajanjima na svim nivoima vlasti, dolazimo do iznosa od 114 miliona KM, što je za ovako siromašnu zemlju puno. To ne znači da ijedno od tih udruženja dobija milione maraka, ali dobije nekoliko hiljada, što im je dovoljno za operativne troškove i osnovne potrebe. Bojim se da oni kojima je taj novac namijenjen, tj. članovi ovih organizacija i udruženja, nemaju previše koristi od toga\", kazala je Ranka Ninković Papić, direktorica Fondacije za socijalno uključivanje.“
www.smjesne-slike.blogspot.com
Samo mogu da kazem nek ih je stid ove nane i Boga!
cuj gdje su pare? U ZLATNIM KASIKAMA, U RUKAMA SDA, SDP-a. Alijin koveg je od zlata
Zato je Budnjo Alija napravio mali frad u selu Budanj kod Miljevine od sirotinjskih para .
daj SADAKE i mirna Bosna .. kada nesane SADAKE valaj ponovo ratovati