Suočili ga s djevojkom s Pala
0

Neuropsihijatar: Paravinja je egocentričan i agresivan

SRNA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Dragan Paravinja, optuženi za pokušaj silovanja S.G. sa Pala 2002. godine, danas je pred sokolačkim Osnovnim sudom suočen sa oštećenom koja je dala iskaz.

Ročište je održano bez prisustva javnosti, a sudski vještak, neuropsihijatar Zorica Lazarević rekla je tokom procesa da je izvršen uvid u zdravstveni karton Paravinje, te obavljen neurološki pregled optuženog.

Prema njenim riječima, kod Paravinje je konstatovano asocijativno ponašanje, bez patoloških sadržaja.

Lazarevićeva je istakla da je Paravinja egocentrična i agresivna osoba, koja ignoriše posljedice svog ponašanja i da ima težnju da maksimalno koristi trenutnu situaciju.

Ona je napomenula da Paravinja nema patologije i duševne bolesti i zaostalosti u duševnom ponašanju.

Paravinji, koji je uhapšen krajem juna Donjim Srđevićima u Republici Srpskoj, određen je jednomjesečni pritvor koji izdržava u zatvoru "Kula" u Istočnom Sarajevu.

Osnovni sud na Sokocu raspisao je 2005. godine potjernicu za Paravinjom zbog optužbi da je 2002. godine silovao djevojku u Istočnom Sarajevu. Potjernica za Paravinjom raspisana je tri godine nakon što je počinjeno silovanje u Istočnom Sarajevu jer se on nije pojavljivao na suđenju.
Hrvatska je zatražila izručenje Paravinje zbog sumnje da je ubio maloljetnu Antoniju Bilić iz Drniša, koja je nestala 7. juna, a optuženi je prilikom hapšenja priznao da je počinio taj zločin.

Tužilaštvo BiH, na osnovu zahtjeva dostavljenog od pravosudnih organa Hrvatske, uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje ekstradicionog pritvora za Paravinju.

I Srbija traži Paravinju zbog silovanja i pokušaja silovanja.