Vremenska prognoza
28

Nestabilno vrijeme se nastavlja, za vikend nas očekuje kiša

M.A.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Širom BiH za vikend se očekuje nastavak vremenskih neprilika, tj. očekuje nas kiša s mjestimičnim pljuskovima, a ponegdje može biti i grmljavine.

Jutros je u BiH bilo malo do umjereno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u osam sati iznosile su: Bjelašnica 7 stepeni, Sokolac 10, Ivan-sedlo 11, Bugojno i Sarajevo 12, Drvar, Sanski Most i Zvornik 13, Bihać i Tuzla 14, Bijeljina, Livno, Prijedor i Zenica 15, Banja Luka i Doboj 16, Brčko, Gradačac, Grude, Široki Brijeg i Stolac 18, Mostar i Trebinje 2 i Neum 21 stepen.

Danas u BiH će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije vrijeme očekuje se u Hercegovini, istočnim i centralnim područjima i to uglavnom prijepodne. U poslijepodnevnim satima, razvojem oblačnosti, mjestimično je moguć poneki lokalni pljusak s grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura zraka će uglavnom biti između 22 i 26, na jugu do 29 stepeni.

Prvi dan vikenda u BiH očekuje se pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera, a u Hercegovini prijepodne jugo koji će poslijepodne promijeniti smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 10 i 15, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu do 27 stepeni.

U nedjelju će u Bosni biti pretežno oblačno sa slabom kišom ili lokalno jačim pljuskom, dok će nešto sunčanije biti u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje od 25 do 29 stepeni celzija.

Početkom naredne sedmice u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slabija kiša može padati u istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini će biti malo do umjereno oblačno. Vjetar će biti umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13, na jugu zemlje od 14 do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje od 25 do 29 stepeni.