BiH
36

Neslaganje načelnika: Ćosić tvrdi da Gašanović pokušava sakriti kome je prodao Trebević i Borije

SRNA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić pozvao je danas načelnika Opštine Istočni Stari Grad Boju Gašanovića da objasni kome je prodao ratne položaje na Borijama i pola Trebevića.

"Neka objavi Gašanović u kakvoj je vezi sa fizičkim licima koja od 2011. do 2015. godine kupuju odnosno između sebe preprodaju zemlju i na kraju prodaju 'Emiratesu' ", rekao je Ćosić Srni.

Prema njegovim riječima, zna se kome je Opština Istočni Stari Grad prodala zemlju i u kakvoj su privatnoj, polupartijskoj i partijskoj vezi te žene i muškarci sa ljudima iz SDS-a.

"Znamo ko je prvi kupac i gdje je, znamo i ko je drugi kupac i gdje je, a znamo i ko je treći kupac i gdje je", rekao je Ćosić, koji nije želio da navodi imena.

Ćosić, koji je i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo, smatra da je Gašanović današnjom konferencijom za novinare pokušao da sakrije trag tih transakcija.

"Znamo mi dobro kako je on pokušao da sakrije trag preprodajom, odnosno prodajom jednom fizičkom licu, pa to drugom, pa trećem pa tek onda 'Emiratesu' ", rekao je Ćosić, te ocijenio da je smiješno ako Gašanović misli da se opravdao izjavama da Srbi kupuju zemlju oko Sarajeva pa onda preprodaju Arapima.

Ćosić je pozvao Gašanovića da pokaže ugovore o prodaji Borija i Trebevića.

"To kad pokaže, kad kaže da je on predložio SO i da je SO donijela odluku o prodaji za vrijeme ovog mandata te da je za taj iznos budžet uvećan za 1.490.000 KM, onda neka kaže da li su to dezinformacije", istakao je Ćosić i uputio poziv Gašanoviću na javno sučeljavanje tokom kojeg bi razgovarali o imenima i ugovorima.

Ćosić je rekao da je sve što je RTRS objavio u vezi sa ovom temom istina.

Gašanović je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da Opština Istočni Stari Grad nije prodala strancima nijedan metar kvadratni zemljišta na lokacijama Zlatište - Osmice - Trebević.

Gašanović je rekao da je sve zemljište prodato Srbima iz Istočnog Sarajeva, koji, nakon što postanu vlasnici, imaju pravo po zakonu da tu zemlju prodaju trećim licima, pa čak i stranim firmama.

Prema njegovim riječima, netačne su i informacije da Opština Istočni Stari Grad prodaje zemlju na Zlatištu na kojoj je planirana izgradnja spomen-parka stradalim sarajevskim Srbima.