Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma sta kazete ! ko zivi blizu bolnice zna da je ovakva situacija vec 20 godina..a ne od jucer ! cccccc
gofna, ne mozes pjeske proci, a ne sa autom postajemo zrtve klinickog centra i njihove nesposobnosti!!! nova breka brecanima hahah
Nije tačno... sada je katastrofa!
nedavno sam licno zaglavio na KUM-u.. GDJE da parkiram, jel gospoda mozda obezbijedila parking? jos treba da mi neko kaznu sveze dok sam ja na aparatima?
Ovim nasim vlastodrscima "" politicarima "" MUP-u i ostalim korumpiranim kriminalcima koji se jos loze na lijepe oci i devize, bih preporucio godinu dana skolovanja - obrazovanja- ponasanja - provodjene zakona - lojalnosti - ljubavi prema pjesaku- sigurnosti -bezbijednosti itd, da to sve od jednom nauce u Americi. Pa u Americi je tako ovo uredjeno, hej raja pa jedva cekaju da to uradis odmah trci sa isprintanim tiketom sa kodnim brojem na kojem je upisan broj tablice i nema sanse da to ne platis. A ako se desi da to ne platis, eto problema da ces morati jos vise izdvojiti iz novcanika. Drugo, bolnice moraju imati veliki broj parkinga ako nemaju onda idi plati neki privatni ili ga parkiraj kilometar dva dalje ali oko bolnice se zna red. Drzava se voli na taj nacin a covjek, gradjanin mora biti zasticen i kao pjesak i kao turista . Mrzim kada cujem koliko je nasa saobracajna policija nesposobna i ne zna da djeluje kada treba. Ko jos u svijetu pada na fore kao hitno i nema parkinga
Nije logično al vozači NISU krivi.Gdje ostaviti nekoliko hiljada auta koja svako jutro dolaze u KCUS.Jedno od rješenja je što neki veća napsaše grdnja garža i parkinga u krugu.Evo u Zenici uđeš u krug na rampi uzmeš "ulaznicu" platiš kad izađeš 2 KM po satu.Mjesta ima KCUS ima dovoljno da se naprave parkinzi za male pare.I da još i zarade za prekobrojno zaposlene.
trotoari nisu vlasnistvo ljakana sa breke niti prostori za parkiranje...svako ima pravo da parkira gdje hoce i gdje mu je dozvoljeno...a vi papci sa breke se ne javljajte
Hajd ti samo jednu sedmicu svaki dan prođi ovom ulicom 2x dnevno, pa da te cujem onda. Parkiraju uposlenici, parkiraju bolesnici, parkiraju posjetioci, u svako doba kako kome naumpadne parkira iz dostave za tus market i slicno, parkiraju ovi iz Butmira sto rade fasadu, nagura se taxista... Ostavlja raja auto nasred ceste... A ako trotoari nisu prostori za parkiranje onda nema tu pravo ni da parkira. Ne provraljuj se. A ako su papci na Breki, da mi je znati sta su ostali... Svugdje u gradu je uzasnoi za voziti i za pješačiti, ali ovdje su baš pretjerali.
Hajd ti samo jednu sedmicu svaki dan prođi ovom ulicom 2x dnevno, pa da te cujem onda. Parkiraju uposlenici, parkiraju bolesnici, parkiraju posjetioci, u svako doba kako kome naumpadne parkira iz dostave za tus market i slicno, parkiraju ovi iz Butmira sto rade fasadu, nagura se taxista... Ostavlja raja auto nasred ceste... A ako trotoari nisu prostori za parkiranje onda nema tu pravo ni da parkira. Ne provraljuj se. A ako su papci na Breki, da mi je znati sta su ostali... Svugdje u gradu je uzasnoi za voziti i za pješačiti, ali ovdje su baš pretjerali.
Potrebno je napraviti jedan ili više parking garaža na više etaža koji bi se naplaćivao. Postoji nekoliko lokacija unutar KCUS-a gdje se to može napraviti, a riješenje bi bilo relativno jednostavno kroz javno-privatno partnerstvo. Sa automatskim rampama i kvalitetnom signalizacijom zauzetosti pojedinih parking garaža i placeva problem bi se riješio u potpunosti i KCUS i okolno naselje bi izgledalo "normalno". Gradnja parking garaža kroz javno-privatno partnerstvo bilo bi dobro rješenje i za ostala naselja u Sarajevu. Ja lično ne bih dozvolio registraciju automobila u Starom gradu, ako vozač ne može dokazati da posjeduje parking mjesto ili garažu u posjedu ili kroz ugovor o iznajmljivanju. Naravno prije toga osigurati dovoljan broj javnih parking mjesta.
Dok se ne obezbijedi javni parking za pacijente i posjetioce bolnice biće ovako.
Jesu pametni ovi sto KCKS gledaju samo preko ograde sa ulice!!! Udite malo u krug KCKS pa pogledajte situaciju tamo! Tamo niko ne ide na DERNEK ide na pretrage, lijecenje , terapiju, itd, itd. Niko namjerno ne ugrozava sigurnost drugih gradana ali jednostavno drugacije ne moze, A O ALTERNATIVNIM PREVOZIMA NEMA NI GOVORA!!! Mogli bi doci na kraj radnog vremena i samo se okrenuti nazad kuci. U vecini slucajeva knjizice se primaju do 8-9 sati tako da je upitno hoces li i autom stici!!!
Na kraju se trebaju grupisati građani iz naselja, koja sada trpe tuđe ishitrene odluke, angažovati dobrog advokata i podići tužbu protiv Kliničkog centra, uz postavljanje rampi u naseljima... Pa da vide papčine u bijelom... kako izgleda prava frka, tj kada ljudima pukne film, pa im razvale i rampe i zaštitare skupa.. jer su trenutno "inteligentni doktori riješili" svoj problem bacajući ga kao vruć kesten okolnim naseljima.. Umjesto da su PRVO napravili višeetažni parking (koji sada i u jednom nivou prdi poluprazan! jer se na njega parkiraju samo šefovi klinika ili ti guzonje KC) pa onda regulisali saobraćaj u KC zabranama, oni rade sve naopako i drugim ljudima blokiraju naselja, radi vlastite gluposti i nepromišljenosti!
vise pauka i vece kazne i no problem
Netačno, problem je tu i tu će ostati. Samo još pljačkaju sirote ljude, koji sigurno nisu došli u bolnicu, jer im je merak da dođu.. Kada dođe čovjek iz Zenice, Bihaća...nebitno, iz pm.. neće u KC doći busom, nego autom, a trenutno mu je zabranjeno da parkira, jer NE POSTOJI ni jedan planski i namjenski parking za korisnike usluga Kliničkog centra. I šta će taj čovjek da uradi? Parkiraće najbliže moguće, na prvi trotoar, jer je dovezao bolesnika, koji ne može da hoda sam i koji ne može dugo da hoda.. Da ne spominjemo roditelje s djecom.... iako je pedijatrija sada odvojena, opet se dosta medicinskih usluga potrebnih djeci, obavlja u KC..
vise 'pauka' i vece kazne i bice reda
Ovo je samo odraz citavog sistema. Sve se radi bez plana. Treba makar jednu stranu trotoara obezbijed za pjesake. U krugu postoji parking, i moze se napravit viseetazni parking sa minimalnom naknadom i svi ce biti zadovoljni. Ali zasto bi to oni radili. Imate Kasper koji parkira aute na trolejbuskoj i trotoaru godinama, pa koga briga. To je nasa realnost.MUP nece nista uradit, jer su i oni obezglavljeni, bez strategije i cilja.
A gdje bi trebali parkirat???Kao da ima obezbjeđen parking gore...sve okolne ulice su manje-vise zakrcene i pored zabrane ccccc
sta ce ti auto u gradu?kao da je sarajevo pariz.biciklom 30 minuta od bascarsije do ilidze.a autobusom i tramvajem jos brze
mars u picku materinu
Nek naprave parking, gdje ce raja ostaviti automobil?
"granicar" Ostavis automobil kod medicinskog fakulteta na parkingu, na stadionu koševo parkingu, a bila je i garaža preko puta bolnice. Naravno naši ljudi su naucili da se sve besplatno dobije a parking se SVUGDJE u svijetu PLACA. To je nas najveci problem. Sve hocemo dzabe.
Baš na tim mjestima treba ostaviti auto, onda bolesnika u kolica pa gurati uzbrdo do DIP-a.
lalinca ne trebas gurati bolesnika do DIPA, vec ostaviti bolesnika u DIP a onda PARKIRATI auto na PARKING. Pacijent kad je nepokretan ionako ne ide sa "vozace" sam na pregled, vec sa njim ide jos neko u pratnji.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jebe se njima kad dodjete bolesni, a ne gdje cete parkirati jos hahah