Zaglavio se između rampi na pruzi
0

FOTO / Nesavjesni vozač pukom srećom izbjegao udar voza

Sarajevo-x.com
Nesreće na putnim prelazima na željezničkim prugama u BiH nisu rijetkost, a uglavnom su izazvane nepažnjom vozača. Da vozači ponekad ne brinu ni o svojoj, niti o tuđoj sigurnosti u saobraćaju, svjedoče i sljedeće fotografije načinjene u Lukavcu kod Tuzle. Nesavjesni vozač, kojem se očito žurilo, pukom srećom izbjegao je nesreću, nakon što je ostao između dva branika na pruzi, u trenutku kada je naišao voz.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Neogovorni vozači, posebno mlađi i neiskusni ne pridržavaju se signalizacije i nesreće su neminovne. Na prugama u Tuzlanskom kantonu također je dosta ukrštavanja pruge i puta, a najviše na području općine Lukavac, u kojoj je željeznički saobraćaj najživlji.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Svi putni prelazi su osigurani, postavljene su zaštitne brklje (branici), na koje neki vozači i ne obraćaju pažnju.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Tako je na prelazu kod Željezničke stanice Lukavac, jedan vozač, dok su drugi čekali pored spuštenih brklji, zaobišao sva vozila, rukom podigao branik, prošao automobilom, ali nije mogao podići drugu i ostao je između dva branika u trenutku kada je voz naišao.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Nesavjesni vozač je ovaj put imao sreće. Voz je prošao metar od njegovog zadnjeg dijela automobila. Ove fotografije su upozorenje svim vozačima.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis