Direktor UKC-a Tuzla
1

Nešad Hotić: Nije istina da provodim torturu nad uposlenicima

Piše: A. K.
Nešad Hotić, direktor UKC Tuzla (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nešad Hotić, direktor UKC Tuzla (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U povodu teksta koji je na portalu Klix.ba objavljen 14. juna 2018. godine pod naslovom "Propali pregovori s Vladom TK: Najmanje 600 ljekara u ponedjeljak daje otkaze" na adresu našeg portala stiglo je reagiranje direktora Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli Nešada Hotića.

U Hotićevoj reakciji je navedeno da nisu tačni navodi potpredsjednika Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije BiH Admira Suljića koji su objavljeni u spomenutom tekstu, odnosno da Hotić, kao direkor UKC Tuzla provodi torturu nad uposlenim, nego da je on osoba koja prvenstveno brine za interes pacijenata i uposlenika ove zdravstvene ustanove.

"Napominje se da je direktor JZU UKC Tuzla Nešad Hotić, osoba koja prvenstveno brine za interes pacijenata smještenih u ovu zdravstvenu ustanovu te interes svih uposlenih i to ne samo načelnika klinika već i nižerangiranih. Isključivi cilj njegovog rada je poštivanje kodeksa medicinske etike i deontologije po kojima svi uposlenici postupaju, pa i sam Nešad Hotić, prvenstveno poštujući organizaciju procesa rada u JZU UKC Tuzla, a sve u cilju i interesu kao što je spomenuto, pacijenata, odnosno uposlenika", navedeno je u reakciji direktora tuzlanskog UKC-a Nešada Hotića.