|

Nermin Nikšić: Imenovanje Lukača je vrhunac nezakonitosti

Nermin Nikšić: Imenovanje Lukača je vrhunac nezakonitosti
9
Klix.ba
19.1.2015. u 14:56
39
komentara
9

dijeljenja
Nermin Nikšić: Imenovanje Lukača je vrhunac nezakonitosti Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Povodom današnje odluke Nezavisnog odbora Parlamenta FBiH, kojom je potvrđen izbor Dragana Lukača za direktora Federalne uprave policije u naredne četiri godine, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić oglasio se saopćenjem za javnost u kojem kaže da je ovaj potez vrhunac nezakonitosti članova Nezavisnog dobora.
"Ovo je dokaz kako se u FBiH pokušava održati sistem stranačke policije kojom upravljaju korumpirani pojedinci i tajkunsko-politički lobiji i čiji jedini zadatak treba biti obračun s političkim neistomišljenicima", kaže Nikšić.

Premijer FBiH ističe da će Vlada Federacije BiH iskoristiti svoje zakonske mogućnosti i tražiti od nadležnih sudskih institucija da zaustave ovaj očiti pokušaj zloupotrebe i nasilja nad pravnom državom.

"Građani FBiH zaslužuju odgovornu i profesionalnu policiju koja će se baviti otkrivanjem i sprečavanjem kriminala i korupcije, a ne policiju koja će raditi po diktatu stranačko-obavještanog podzemlja. Nažalost, jedno ovako bitno imenovanje, a što bez sumnje jest imenovanje čelnika Federalne uprave policije, ovim je, bez ikakve sumnje, dovedeno u pitanje. Hipoteka svjesnog kršenja zakona i ignorisanja jasnih zaključaka Vlade FBiH, kao i Odbora za sigurnost Predstavničkog doma, do kraja je ogolila ponašanje Nezavisnog odbora, koji je očito konkurs raspisao samo s ciljem da imenuje već dogovorenog kandidata, bez obzira što to znači najgrublje kršenje zakona i sunovrat pravne države", kaže se u reagiranju premijera FBiH Nermina Nikšića.
Prijavi grešku


Komentari (39)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...