Pozvao na izbore
148

Nermin Muzur ukazao na vandalizam: Ko je u Hrasnici oštetio objekat i uništio plakate SDP-a?

E. Sk.
Nermin Muzur: Ne treba nam huškačka retorika
Nermin Muzur: Ne treba nam huškačka retorika
Nermin Muzur, kandidat "Četvorke" za načelnika Općine Ilidža, večeras je ukazao na vandalizam koji se desio u naselju Hrasnica, a koji se odnosi na uništavanje objekta na kojem su se nalazili izborni plakati SDP-ovih kandidata.

On se na svom službenom Facebook profilu obratio građanima, kazavši da se nalazi ispred jednog privatnog objekta na Hrasnici, a zajedno s njim bile su i kolege iz SDP-a.

"Mojim kolegama iz SDP-a u ovom objektu je bio ustupljen ovaj prostor da zalijepe svoje plakate i na taj način obavijeste sugrađane da su oni kandidati za Općinsko vijeće za lokalne izbore 2020. Međutim, nedugo nakon što su te plakate zalijepljene, desilo se ono što je najmanje bilo potrebno da se desi, a to je vandalizam i oštećenje objekta na kojem su bili zalijepljeni njihovi plakati", kazao je Muzur koji je član Naroda i pravde.

To je nešto, dodaje, što ne pokazuje pravu sliku Hrasnice i stanovnika Ilidže.


"To samo pokazuje paniku vladajućih struktura i po svemu sudeći nekih plaćenih ljudi koji su iz nekog razloga napravili štetu na privatnom objektu. Kolege iz SDP-a su obavijestile nadležne institucije i oni će izaći na teren da naprave uviđaj. Ono što je dobro jeste da u blizini postoji videonadzor i da se mogu utvrditi počinioci ovog djela", kazao je.

Ovom prilikom poručio je da zapaljiva i huškačka retorika nije potrebna nikome.

"Imate još vremena, do 15. novembra da izaberete ko su vaši kandidati i ko je vrijedan vašeg glasa. Sav svoj bijes, zadovoljstvo ili nezadovoljstvo možete iskazati taj dan", poručio je Muzur.

S druge strane, danas iz SDA Stari Grad poručuju da najoštrije osuđuje svaki vid vandalizma i ovim putem pozivaju sve političke subjekte, pojedince i građane da se suzdrže od takvih postupaka i uništavanja predizbornih materijala.