Nakon presude Suda BiH
2

Nermin Mrkaljević će biti unaprijeđen u glavnog inspektora

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić će novim rješenjem, postupajući po presudi Suda BiH od 26. decembra, komandira Jedinice za podršku i kontrolu GP BiH sa sjedištem u Višegradu, Nermina Mrkaljevića unaprijediti u čin glavnog inspektora i rasporediti na mjesto načelnika Terenskog ureda Istok - Višegrad.

Naime, Komisija za unapređenje policijskih službenika u GP BiH je Listom kandidata rangiranih prema rezultatima ocjenjivanja za unapređenje u čin glavni inspektor od 5. aprila 2011. godine utvrdila da je policijski službenik Nermin Mrkaljević prvorangirani za čin glavni inspektor Terenski ured Istok sa sjedištem u Višegradu.

Odbor za žalbe policijskih službenika je rješenjem od 6. juna 2011. godine kao osnovanu usvojio žalbu policijskog službenika Taiba Mustafića u skladu s čim je izmjenjena Lista kandidata rangiranih prema rezultatima ocjenjivanja za unapređenje u čin glavni inspektor Komisije za unapređenje policijskih službenika u GP BiH na način da je umjesto Nermina Mrkaljevića kao prvorangirani na listi imenovan Taib Mustafić.

Sud Bosne i Hercegovine je presudom od 26. decembra 2012. godine poništio ovo rješenje Odbora za žalbe policijskih službenika, kao i rješenje Granične policije BiH kojim je Taib Mustafić unapređen u čin glavni inspektor i raspoređen na radno mjesto načelnika Terenskog ureda Istok, a sve u korist Nermina Mrkaljevića, rečeno je u današnjem saopćenju Granične policije BiH.